Hoppa till sidans innehåll


Vad är SISU Idrottsutbildarna?

  • Uppdaterad: 26 JUN 2017 10:18

Vi utbildar och utvecklar idrotten

SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund. Vi jobbar med bildning och utbildning inom svensk idrott. Vi stimulerar människors lärande, stärker engagemanget och utvecklar verksamheten tillsammans med föreningar och förbund.

SISU Idrottsutbildarna består av tre delar: ett studieförbund, ett förlag och en idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stödjer utveckling inom svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna finns i hela landet. På riksnivå arbetar vi med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden. För den regionala och lokala verksamheten, som riktar sig till föreningarna och specialidrottsdistriktsförbunden ansvarar 21 distrikt, varav Norrbotten är ett.

Vi jobbar tillsammans med Norrbottens Idrottsförbund

I Norrbotten har SISU Idrottsutbildarna ett gemensamt kansli tillsammans med Norrbottens Idrottsförbund, Riksidrottsförbundets regionala organisation. Distriktsidrottschefen ansvarar för båda organisationernas verksamhet och personal. Genom samverkan vill vi erbjuda ett heltäckande och effektivt stöd till länets idrott.

Bidrag finansierar verksamheten

SISU Idrottsutbildarna i Norrbotten får bidrag från tre olika håll. Den största delen kommer från Utbildningsdepartementet och fördelas till distrikten utifrån kritierier som fastställs av SISU Idrottsutbildarnas centrala organisation. Anslaget från Utbildningsdepartementet ska gå till studie-, bildnings och utbildningsverksamheten. I riktlinjerna från staten framgår att vi utöver grunduppdraget ska arbeta med värderingsfrågor och ha en särskild inriktning mot ledare.  

Utöver detta får vi bidrag från kommuner och Region Norrbotten.

Organisationsskiss

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Norrbotten
Kronan A3
974 42 Luleå

Besöksadress:
Idrottens hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link