Hoppa till sidans innehåll

Artikelserie om sexuella övergrepp inom idrotten

18 NOV 2011 15:54
Vår grundläggande hållning om sexuella övergrepp är att oavsett omfattning är varje fall ett fall för mycket. Vi tror att en av det viktigaste åtgärderna för att motverka sexuella övergrepp är att prata om dem. Vi ska inte sopa frågan under mattan. Idrotten ska vara trygg att delta i. Under veckoslutet kommer Aftonbladet publicera en artikelserie om sexuella övergrepp inom idrotten.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2013 08:53

Riksidrottsförbundet (RF) gör ett antal insatser för att motverka sexuella övergrepp och vill på bästa sätt ge er föreningar stöd i denna fråga. SISU Idrottsutbildarna arbetar med att ta fram stödmaterial som ni som förening kan använda för att förebygga sexuella övergrepp och trakasserier. Ni är välkomna att redan nu kontakta SISU Idrottsutbildarna för vidare hjälp i frågan.

Policy och handlingsplan
RF har tagit fram en policy och vägledning mot sexuella övergrepp. Här finner du både ställningstagande mot sexuella övergrepp, kunskap om vad lagen säger och vägledning hur föreningen ska agera när den misstänker sexuella övergrepp inom föreningen.

Forskning
RF för samtal med GIH, Gymnastik och Idrotts Högskolan, om möjligheterna att ta fram kunskap om förekomsten av sexuella övergrepp inom idrotten. Ambitionen är att hitta ett samarbete under vintern i frågan.

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...