Hoppa till sidans innehåll

"Den fördelningsmodell av bidragen vi har idag gynnar inte de distrikt som har potential att utvecklas"

17 APR 2013 14:13
Efter sju som ordförande i SISU idrottsutbildarna Stockholms styrelse kliver Janne Ögren Fjellestad av. Nu tar han ett nytt styrelseuppdrag inom RF-familjen och har ett tydligt medskick med sig. – Den fördelningsmodell av bidragen vi har idag gynnar inte de distrikt som har potential att utvecklas och det gynnar inte Stockholmsdistriktet.
  • Skapad: 17 APR 2013 14:13

När Stockholms Idrottsförbund (SIF) och SISU Idrottsutbildarnas styrelse fick Peter Larsson som gemensam ordförande tyckte Janne Ögren att det var dags att kliva av och prova nya utmaningar.
– Jag är stolt över att bara ha missat ett möte under mina år.  I början var det ganska tufft så struktur och kontroll var mina ledord de första åren så att vi kunde erbjuda föreningarna ett så bra stöd som möjligt.

Sedan sommaren 2012 är SIF och SISU ett gemensamt kansli, något som Janne Ögren Fjellestad var tidig förespråkare för.
– Nu är det ju en personunion i styrelsen och ett gemensamt kansli.

Vad tar du med dig efter de här åren?
– Den fördelningsmodell av bidragen vi har idag gynnar inte de distrikt som har potential att utvecklas och det gynnar inte Stockholmsdistriktet och det måste man kämpa för. Det är en lärdom som jag tar med mig till andra distrikt. Det skiljer mycket mellan distrikten och att det belyses i en bra dialog med SISU riks.  Sedan hoppas jag på ett modernare SISU som möter framtidens förening på ett bra sätt.

Västgöten Janne Ögren Fjellestad har gillat att jobba för Stockholmsidrotten.
– Att verka i en så stor region är en otrolig utmaning. Men det är tufft för elitlagen här jämfört med övriga Sverige. Det är inte samma förutsättningar.

Du tackades av på stämman med Mia Petré och Thomas Claesson (Se bilden ovan) som också lämnar styrelsen. Blev det sentimentalt?
– Det har gått fort och kändes nostalgisk och lite egendomligt. Men, som ordförande blir man vald på ett år och man ska inte vara där för evigt. Sju år känns lagom. Det har varit ett jätteroligt uppdrag.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...