Hoppa till sidans innehåll

En ny mötesplats för idrotten

20 JUN 2011 14:58
SISU Idrottsutbildarna hade i slutet av maj nöjet att delta på Stockholm Elithandbolls stora handbollsträff "Handbollskryssningen", en ny mötesplatsen för alla som gillar handboll.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2013 08:53

Stämningen var på topp och att handbollsidrotten bör fortsätta med denna nya typ av sammankomst där det ges möjlighet att träffa personer från olika intressegrupper och åldrar känns självklart. Möjlighet gavs att under trevliga former diskutera och samtala om dåtid, nutid och framtid tillsammans.

SISU Idrottsutbildarna var delaktiga i flera aktiviteter under resan. Ett flertal handbollsklubbar som SISU Idrottsutbildarna samarbetar med hade passat på att samla sina styrelser och ledare och genomförde utvecklingskonferenser på båten.

Den uppskattade föreläsningen "Kom igen nu gubbar" med Jesper Fundberg lyfte fram ett viktigt ämne samtidigt som den inspirerade. Så här skriver handbollssidan alltomhandboll.nu om sin upplevelse av föreläsningen: 

"Jesper Fundbergs ämne om manlighet, genusfrågor och fördomar är viktig som tusan. Men mina förväntningar, efter att ha lyssnat till horder av forskare genom åren, var noll. Trodde på en torr uppräkning av fakta av en nördtyp, men Jespers berättarkonst och budskap trollband. Rekommendation utfärdad."

Utställningsområdet där ett stort antal företag med anknytning till handboll deltog var en levande plats där man som utställare fick möjlighet att prata med glada och positiva föreningspersoner. Många handbollsföreningar är idag medvetna om sportens möjligheter om att vara en idrott för alla, och att utbildning och utveckling är ett framgångskoncept att ta fasta på.

Det frågades och samtalades kring föreningsutveckling för styrelsen och arbetsgrupper, vikten av föreningskunskap för ledare och spelare samt föräldrautbildning. Efter 24 intensiva timmar lämnade man båten med ett stort leende och känslan av att vi tillsammans kommer att göra en bra och framgångsrik idrott ännu bättre rustad att möta framtidens utmaningar.

Föreningsträdet, som är ett utmärkt utbildningsmaterial, bygger på kunskap över tid och är uppdelat i åldersanpassade ämnen om tre träffar per säsong (finns från 6-7 år upp till junioråldern). Under kryssningen visades stort intresse för just detta material då möjligheten att lära ut kunskap i mer än att ”bara slå en passning” både tilltalade ledare, tränare och aktiva. Eller som en spelare uttryckte det:

”Handboll är kul att träna och spela - men det är bra att veta lite mer om allt runt omkring också”.

Håkan ”Krallan” Nilsson
Föreningsutvecklare
SISU Idrottsutbildarna i Stockholm

Vill du veta mer om hur du kan samarbeta med oss? Kontakta Krallan så berättar han mer! Maila till: This is a mailto link

Skribent: Anna Winberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...