Hoppa till sidans innehåll

Enskede IK satsar på jämställdhet: "Vi vill ha fler kvinnliga ledare"

21 FEB 2013 10:53
Enskede IK jobbar aktivt med jämställdhetsfrågor och kämpar för att locka fler kvinnliga ledare. Det gör att klubben skiljer sig åt från många andra föreningar i Stockholmsregionen.
- De flesta föreningar upplever att de inte har något problem, säger Gunilla Lindström, jämställdhetsansvarig på SISU Idrottsutbildarna Stockholm.
  • Skapad: 21 FEB 2013 10:53

- Det är en självklar del att alla som är delaktiga och aktiva ska ha lika förutsättningar. Grunden är att vi vill att klubben ska vara en klubb för alla, oavsett kön och nivå i spel.

Det säger Martin Månsson, ordförande i Enskede IK. Föreningen är tillsammans med IF Brommapojkarna, BOO FF, Hammarby IF och IFK Lidingö en av Stockholms "big five" på fotbollssidan och jobbar aktivt med jämställdhet. Bland annat har ledningen försökt att locka fler kvinnliga ledare till lagen. Satsningen har ännu inte fått genomslag, idag är runt 20 procent av ledarna kvinnor.

- Vi vill ha fler kvinnliga ledare på alla positioner i klubben, vi har gjort riktade insatser men har inte lyckats hitta framgångsnyckeln, säger Martin Månsson och fortsätter:

- Själv satte jag för några år sedan igång ett utvecklingsprogram för kvinnliga ledare, men det föll på att det kom för få deltagare.

Gunilla Lindström är jämställdhetsansvarig på SISU Idrottsutbildarna Stockholm. Hon upplever inte att det är självklart att föreningar jobbar med jämställdhetsfrågor.

- De flesta föreningar upplever inte att de har något problem. Samtidigt är min uppfattning att de inte alltid jobbar medvetet med frågan eller riktigt vet vad det innebär, säger hon.

Vad innebär det?

- Att räkna huvuden är ett sätt att vara jämställt på. Ett annat är att räkna resurser, möjligheter och förutsättningar, det är ofta där det brister.

Vad kan man göra för att skapa lika möjligheter och förutsättningar?

- Varje fall är unikt och det finns olika områden att jobba på i olika föreningar. Men för att få med andra målgrupper kanske man ska förändra sättet man gör vissa invanda saker på.

Gunilla Lindström fortsätter:

- Det kan röra sig på den praktiska nivån, att man låter styrelsemötet ligga någon annan tid än 18.00-20.00 så att en person som man vet har mycket att stå i hemma vid den tiden kan vara med. Men det kan också vara mer övergripande, att man till exempel skapar en policy för att etablera ett tänk.

SISU Idrottsutbildarna Stockholm kan hjälpa din förening att lägga upp en plan för jämställdhetsarbetet. Om du är intresserad, kontakta Gunilla Lindström, This is a mailto link. Om du behöver något att förhålla dig till i jobbet med jämställdhet kan du kolla in vår checklista, den hittar du här.

Skribent: Wilhelm Wigardt

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...