Hoppa till sidans innehåll

Från föreläsningen för hälsoinspiratörer: ”Spännande att få lyssna på historierna som föreläsarna berättade”.

05 NOV 2012 16:15
SISU Idrottsutbildarna Stockholms föreläsning om hälsoinspiratörens roll och utmaningar på arbetsplatsen lockade många till GIH, och det var inte bara människor med en uttalad roll inom friskvården som dök upp.
- Det var spännande att få lyssna på historierna som föreläsarna berättade, säger Johanna Thornberg, försäljningschef på Friskis och Svettis.
  • Skapad: 05 NOV 2012 16:15

Förra veckan arrangerade SISU Idrottsutbildarna Stockholm en föreläsning för hälsoinspiratörer. Bland annat fick publiken höra om hur man skapar en hälsofrämjande arbetsplats och om förändringstrappan, ett verktyg som ska hjälpa inspiratören att anpassa sina friskvårdsinsatser efter människors olika förutsättningar för träning och hälsa.
- Hur jag ska bemöta människor beror på var de befinner sig i trappan, man ska inte vara en hälsoterrorist, sade Tommy Ljusenius, en av föreläsarna.

På plats fanns inte bara nuvarande eller blivande hälsoinspiratörer. Johanna Thornberg, försäljningschef på Friskis och Svettis, var där på grund av sitt intresse för friskvårdsarbetet.
- Jag är intresserad av hur man kan påverka människor, inspirera och motivera dem till att träna, säger hon, och fortsätter:
- Jag hade nog hoppats på att det skulle fortsätta lite till, för jag tycker att det är spännande att få lyssna på historierna som föreläsarna berättade.

Mer kan det också bli. Föreläsarna, som har författat boken "Handbok för hälsoinspiratörer", håller träffar och kurser på ämnet på beställning. För mer information om det, kontakta Tommy Ljusenius (This is a mailto link ) eller Bo Dahlström (This is a mailto link).

 

Publiken kikar i övningshäftena som de fått inför föreläsningen.

Publiken kikar i övningshäftena som de fått inför föreläsningen.

 

Föreläsarna från höger: Gunnar Andersson, Bo Dahlström och Tommy Ljusenius

Föreläsarna, från vänster: Gunnar Andersson, Bo Dahlström och Tommy Ljusenius

Skribent: Wilhelm Wigardt

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...