Hoppa till sidans innehåll

Halvlek i Vinnande Förening

24 OKT 2011 15:50
Med hjälp av projektet "Vinnande förening" ser SISU Idrottsutbildarna i Stockholm till att din förening blir mer organiserad och utvecklas åt rätt håll. Med Vinnande förening får du hjälp att driva de frågor du aldrig har tid och ork att ta tag i.
- Ta kontroll över föreningens verksamhet, innan verksamheten tar kontroll över föreningen, säger Kristoffer Berg, projektledare för Vinnande förening.
  • Skapad: 24 OKT 2011 15:50

vinnandeforening1110

I söndags arrangerades den tredje av totalt fyra träffar inom ramen för Vinnande Förening. 43 stycken taggade styrelseledamöter från 14 olika föreningar träffades på Quality Hotel i Sickla för att prata mål och strategier.

Deltagarna jobbade mycket med den egna föreningens verksamhet som utgångspunkt, varvat med erfarenhetsutbyte i storgrupp. Det arbetssättet synliggör och lyfter fram den stora gruppens gemensamma erfarenheter och kunskaper på ett mycket bra sätt.

- Deltagarna är mycket engagerade och arbetsmoralen är hög, berättar Kristoffer Berg. Man märker att de gör uppgifter för sin egen skull och att vinning blir till sin egen förening, fortsätter Kristoffer.

 De tidigare träffarna har vi arbetat med utgångspunkt från utbildningsmaterialet ”Idrottens föreningslära - Fortsättningen”. Den nästkommande och avslutande träffen kommer handla om att lägga en plan för att omsätta den framjobbade verksamhetsinriktningen i den egna föreningen.

 

Vinnande förening

Vinnande Förening är SISU Idrottsutbildarna i Stockholms satsning riktat mot organisationsledare. Det är en utbildningssatsning för styrelseledamöter, där vi ser över arbetsformer och ansvarsfördelning i föreningen. För att föreningen ska få ut så mycket som möjligt av kursen ser vi helst att minst tre personer deltar på utbildningstillfällena.

Över 100 idrottsföreningar har genomfört programmet sedan starten 2007. Att delta är kostnadsfritt, du investerar bara med din tid och engagemang. En ny omgång av Vinnande Förening kommer att genomföras under våren 2012, information om anmälan kommer under november månad. Har du frågor angående projektet Vinnande förening, vänligen kontakta This is a mailto link eller direkt till din föreningsutvecklare.

 

Höstens deltagare i Vinnande Förening:

Bromma Ridklubb
Djurgårdens IF IBF
Föreningen Upplands-bro basket FUBB
Gustavsbergs TK
IF Linnéa
IK Waxholm
Järfälla Idrottsförening
Ormsta HC
Sollentunagymnasterna
Spånga Hockey IK IS
Tullinge Tennisklubb
Stuvsta Idrottsförening

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...