Hoppa till sidans innehåll
Krishantering

Här förbereder sig Nacka Hockeyklubb för kris

28 JAN 2013 15:15
Bränder, dödsfall eller ledare som beter sig illa. När mardrömmen blir verklighet gäller det att hålla huvudet kallt. En förening som har valt att ta kontroll är Nacka Hockeyklubb, vars styrelse nyligen har gått SISU Idrottsutbildarna Stockholms nya utbildning i krishantering.
- Bra att man fick ett upplägg för hur man kan agera i olika situationer, säger Leif Halvorsen, ordförande i Nacka HK.
  • Skapad: 28 JAN 2013 15:15

För den som inte är förberedd kommer krisen oväntat, för den som är redo är den bara oönskad. På SISU Idrottsutbildarna Stockholms nya utbildning får föreningen chansen att veta hemligheterna bakom framgångsrik krishantering.
- Det vi jobbar med är enkla strukturer som gör det lättare att jobba rationellt och inte glömma bort något, säger Lars Åsander, föreläsare från Svensk Krisledning AB, och fortsätter:
- Saker händer snabbt i sådana här lägen och det påverkar hur man kan hantera situationen, till exempel halveras korttidsminnet i en krissituation.

På utbildningen får föreningen bland annat gå igenom tekniker för krishantering och ta del av olika mallar för att kunna jobba vidare på egen hand. En förening som har tagit uttrycket "att misslyckas med att förbereda sig är att förbereda sig för att misslyckas" till hjärtat och nyligen genomgått utbildningen är Nacka HK.
- Det var bra att man fick ett upplägg för hur man kan bygga upp en struktur och agera i olika situationer, säger Leif Halvorsen.
- Jag tar bland annat med mig hur viktigt det är att ledningsgruppen finns dokumenterad med kontakt- och arbetsuppgifter.

För Nacka HK har arbetet med krisförberedelserna bara börjat.
- Det gäller att vi tar tag i det här utifrån de verktyg som vi fick tillgång till, vi har lite mer koll nu men vi måste arbeta vidare på det, säger Leif Halvorsen.
- Nu kommer vi att ta upp det här på ett styrelsemöte där vi kan besluta hur vi ska gå vidare.

Ett nytt utbildningstillfälle är satt till den 18 mars. Håll utkik på vårt utbud för mer information och anmälan.

Skribent: Wilhelm Wigardt

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...