Hoppa till sidans innehåll

Hjärtat i fokus på Alla hjärtans dag

17 FEB 2012 15:40
På självaste Alla hjärtans dag tog 240 personer chansen att lära sig mer om hur pulsträning förbättrar din träning. Föreläsningen arrangerades av oss på SISU Idrottsutbildarna i Stockholm tillsammans med SISU Idrottsböcker.
  • Skapad: 17 FEB 2012 15:40

PulsforelasningFöreläsningen byggde på boken "Pulsträning" och föreläsarna, tillika författare för boken, Mikael Mattsson och Filip Larsen visade hur man med hjälp av sin puls kan styra konditionsträningen för att uppnå optimal prestation och undvika skador och överträning. Under kvällen förklarade de också den grundläggande fysiologin bakom kroppens anpassning till träning.

Många tror felaktigt att pulsträning endast är till för de uttalade konditionsidrotterna. Håkan Dahlby, dubbelfaldig OS-deltagare i Dubbeltrap, var en av deltagarna.

- Förra sommaren fick vi i dubbeltrap, som satsar mot OS i London, en pulsklocka av SOK (Sveriges Olympiska kommitté). Det har definitivt ändrat min fysträning, det blir mycket mer intervallpass nu. Fysträningen består av 90% av min träningsmängd så pulsklockan hjälper mig, berättar Håkan Dahlby.

- Föreläsningen var mycket intressant och informativ, fortsätter Håkan. Eftersom vi tävlar en hel dag, med både kval och finalpass under flera timmar, måste vi ha väldigt god uthålllighet. Nu vet jag hur jag bäst förbättrar min kondition med hjälp av min puls, avslutar Håkan.

Är du intresserad av att köpa boken, vänligen gå in på pulsträningIdrottsbokhandeln.se.

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...