Hoppa till sidans innehåll

Lyckad träff för Stockholms kommuner

15 MAJ 2012 10:21
13 av Stockholms alla kommuner deltog när det var dags för årets kommunträff. Det är ett pågående samarbete mellan kommunerna, Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i Stockholm och dagen flöt på bra under trevliga förhållanden och informativa diskussioner.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2013 08:53

För knappt ett år sedan påbörjades ett nätverksbygge mellan kommunerna och Stockholmsidrotten genom att vi träffade kommunernas förenings- och idrottsansvariga. I förra veckan var det dags igen för att träffas och nyckelorden för dagen var samverkan, dialog och utveckling.

Innehållet av dagen speglade frågor både från idrottens och kommunens perspektiv. Bland annat gavs en genomgång av IdrottOnline, som är idrottens administrativa system. I och med att det kommer bli krav för alla föreningar att anmäla LOK-stöd i IdrottOnline gick vi igenom verktyget så att alla kommuner är insatta i vad som gäller framöver. Övriga frågor som diskuterades var bland annat trender i kommunalt stöd, hur man ska få med personer med funktionsnedsättning i föreningslivet och samverkan med mindre föreningar.

- Jag är mycket positiv till att det var så många som kunde delta. Det märks ett stort engagemang, berättar Ingbritt Ekman, kommunansvarig på SISU Idrottsutbildarna Stockholm. Det är viktiga frågor som belyses och det är också positivt att Stockholmsidrotten får ökad förståelse för kommunernas frågor, fortsätter Ingbritt.

Nästa nätverksträff kommer hållas under våren 2013 och vi ser redan fram emot att träffa er då och utbyta erfarenheter!

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...