Hoppa till sidans innehåll

Med uppdrag att inspirera!

16 MAR 2011 13:12
Idag skickar vi ut vår verksamhetsberättelse över 2010, inför vår stämma den 11/4. Här kan du läsa ett utdrag, där en av våra föreningsutvecklare berättar om sitt arbete.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2013 08:53

Med Stockholms över 3000 idrottsföreningar har vi en pågående utmaning att ständigt möta fler föreningar! Här berättar en av våra föreningsutvecklare om sitt uppdrag:

Med uppdrag att inspirera!
Vårt uppdrag är att inspirera föreningarna till utveckling och utbildning. Detta gör vi genom att erbjuda dem utbildningar hos oss i Solna eller på hemmaplan i den egna miljön. Mycket av den verksamhet som bedrivs i föreningarna är redan väldigt bra, men med hjälp av små medel och rätt verktyg kan vi utveckla denna verksamhet ytterligare.

Roligast med jobbet är att jag möter så många människor som arbetar ideellt med en enorm drivkraft, och som verkligen lever för sin idrott och sitt uppdrag i föreningen. Att sedan få stötta och utveckla dessa individer, vare sig det är ledare eller aktiva, ger även mig som föreningsutvecklare energi! En utmaning är att få föreningarna att förstå att förändringar kräver tålamod och ett långsiktigt arbete. Många som arbetar ideellt har ont om tid och vill se utveckling snabbt.

Året som gick, och framtidens utmaningar
Under 2010 har SISU Idrottsutbildarna Stockholm arbetat hårt för att kunna möta och erbjuda utbildning och utveckling till så många idrottsföreningar som möjligt. Vi har utvecklat nya verktyg för att möta utvecklingen kring sociala medier samt möjligheten att redovisa lärgrupper via IdrottOnline. Vi ser en kapacitet och efterfrågan att bedriva utbildningar via nätet, vilket blir ett fortsatt arbete under 2011. Under 2011 kommer vi även att utveckla samarbetet med våra SDF för att kunna möta föreningarnas behov.

Jag ser att min roll som föreningsutvecklare även är viktig för att bidra till att skapa nätverk mellan föreningar samt inspirera kanslister, organisationsutvecklare, ledare och aktiva till att få det där som man alltid pratar om att verkligen bli gjort.

Hanna Wigertz Qvist, föreningsutvecklare, SISU Idrottsutbildarna Stockholm

Skribent: Anna Winberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...