Hoppa till sidans innehåll

Michael Lawitz ser fram emot att jobba med "tre tuffa idrotter"

02 MAJ 2013 14:01
Michael Lawitz har lämnat Malmö för att frälsa Rugby, Taekwondo, Handikapp samt Budo- och kampsportsföreningarna i Stockholm. Sedan maj är han ny föreningsutvecklare på SISU Idrottsutbildarna Stockholm. – Idrott är enklare än vad många tror. Det är en folkrörelse med sunda tankar och det är väl min röda tråd i resan som jag vill göra tillsammans med föreningarna, säger han.
  • Skapad: 02 MAJ 2013 14:01

När Michael Lawitz var på Bosön med U18-landslaget i rugby föddes en längtan om att återvända. Efter tre års studier på Malmö högskola där han utbildade sig inom sport management tog han väskorna och löste en enkel biljett till Bosön.

– Jag var fast besluten att plugga på Bosön. Förra året var jag färdig med min idrottskonsulentutbildning och började efter det på AIK innebandy där jag jobbat fram till nu.

Nu får han ansvar för ”tre tuffa idrotter” som Michael Lawitz uttrycker det, samtidigt som han ler:

– Den häftigaste utmaningen är att jag fått de här idrotterna och att få gå in i deras verksamhet.

Varför vill du jobba som föreningsutvecklare?

– Jag gillar att träffa folk, är social och bra på att lyssna på vad föreningarna vill ha. Och jag kommer ju från ”andra sidan” där jag jobbat som spindeln i nätet på AIK:s kansli. Där har jag fått viktig kunskap som är bra att ha med sig på vägen nu när jag ska arbeta med att utveckla föreningarna.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...