Hoppa till sidans innehåll

Nu är LOK-appen här: "Slipper hantera en massa papper"

11 MAR 2013 10:00
Med den nya LOK-appen kan man enkelt sköta närvarohantering digitalt. Smarta funktioner gör det också lättare att kommunicera i föreningarna.
- Man slipper hantera en massa papper, säger Camilla Johansson, kanslist i Spånga IS Fotboll.
  • Skapad: 11 MAR 2013 10:00

Nu finns den nya LOK-appen tillgänglig att ladda ner för Android, iOS och Windows Phone. Appen skapar nya vägar för administration och kommunikation, det blir till exempel enkelt att sköta närvarohantering digitalt i samband med träning. 

Camilla Johansson är kanslist i Spånga IS Fotboll och en av runt två miljoner personer i registret i Svensk Idrotts gemensamma verksamhetssystem – IdrottOnline. Hon har testat applikationen och gillar vad hon ser.

- Den underlättar, man slipper hantera en massa papper. Jag tror också att det kan bli en annan kommunikation mellan föräldrar och ledare. Om föräldrarna väljer att ha sitt lag som en gruppsida så kan de ha koll på allting. En ledare kan skriva att träningen är inställd och då kommer det upp i appen istället för att de ska behöva skicka ut SMS till alla, säger hon och fortsätter:

- Dessutom är det jättebra att man kan ha flera grupper som man kan välja mellan. Man kan till exempel ha både föreningen Spånga IS Fotboll och det egna laget som grupp, då går det att följa flera nyhetsflöden på samma ställe, det är smidigt.

Appen har fått ett varmt mottagande. I App Store har användarna i snitt gett den betyget fyra på en femgradig skala och den har hittills totalt laddats ner drygt 3000 gånger.

Thomas Larsson, från Riksidrottsförbundet, är projektledare för den grupp som har skapat appen.

- Det finns inget konkret mål ännu, men jag tror att det blir runt tio procent av användarna som också kommer att använda appen, säger han om den förväntade responsen från användarna.

Utbildning i LOK-hantering i IdrottOnline, där appen numera är ett av verktygen, hålls av SISU Idrottsutbildarna Stockholm. Nästa utbildningstillfälle är den 23 april, läs mer om det här.

Skribent: Wilhelm Wigardt

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...