Hoppa till sidans innehåll

Ny sammanställning visar: fler väljer SISU Idrottsutbildarna Stockholm

25 JAN 2013 09:13
Jobbet med att sätta siffror på verksamhetsåret 2012 är klart. Resultatet: Fler föreningar än någonsin tidigare valde att samarbeta med SISU Idrottsutbildarna Stockholm.
- Vi har blivit mer kända bland idrottsföreningarna, säger Gunilla Lindström, verksamhetsledare på SISU Idrottsutbildarna Stockholm.
  • Skapad: 25 JAN 2013 09:13

SISU Idrottsutbildarna Stockholm blir allt mer populärt bland Stockholms idrottsföreningar, det visar en statistisk sammanställning. Totalt 827 föreningar lockades till samarbete under 2012, 60 fler än året innan. Även antalet utbildningstimmar steg med 9 procent jämfört med 2011.
- Det är strålande, en stor eloge till våra föreningsutvecklare, säger Gunilla Lindström.

Vad ligger bakom resultatet?
- Vi har blivit mer kända bland idrottsföreningarna och efterfrågan har ökat. Organisationsförändringen som vi har gjort där föreningsutvecklarna har gått från att ansvara för kommuner till att ansvara för idrotter verkar ha varit en framgångsfaktor.
- Men den enskilt största anledningen är att föreningsutvecklarna jobbar ännu mer effektivt och sliter som bara den.

Hur toppar man det här?
- Det blir svårt om vi inte gör personalstyrkan större. Ökningen för 2012 var imponerande av den anledningen eftersom personalstyrkan inte förändrades till sitt antal från 2011.
Gunilla Lindström fortsätter:
- Det finns ett tak för varje föreningsutvecklare och det tror jag att vi snart har nått. Vi behöver samarbeta ännu mer med våra specialdistriktsförbund om vi ska ha en chans att utveckla oss. Samtidigt måste vi förstås titta på nya sätt att arbeta på.

Skribent: Wilhelm Wigardt

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...