Hoppa till sidans innehåll

Patrik Oscarsson, ny tf utbildningschef

28 MAR 2012 12:58
Vi kan med glädje välkomna Patrik Oscarsson som ny tillförordnad utbildningschef på SISU Idrottsutbildarna Stockholm.
  • Skapad: 28 MAR 2012 12:58

patrik oskarsson

Patrik Oscarsson har 25 års arbetslivserfarenhet inom idrotten på Gotland som centralt anställd konsulent och distriktschef. Sedan 1997 har han arbetat som Gotlands gemensamma chef för DF och SISU. I och med att Patrik tackade ja till att vara tf. utbildningschef hos oss här i Stockholm innebär det att han arbetar 50 % i vardera distrikt en tid framöver.

Stockholm vs. Gotland
Att arbeta i Stockholm jämfört med Gotland skiljer sig förstås en hel del, framför allt storleksmässigt och med antal kommuner, då Gotland endast består av en kommun.

- På det personliga planet så går jag från en halvtid där alla i distriktet vet vem man är, till att på den andra halvtiden jobba lite mera anonymt. Men potentialen i antalet föreningar och antalet idrotter är ju såväl spännande som en stor utmaning, säger Patrik.

Patriks största utmaning med arbetet i Stockholm kommer bli att fortsätta SISU:s inslagna arbete på att nå ut till än fler föreningar i syfte att stötta och utveckla. En annan utmaning på sikt kommer vara att utveckla kontakterna med distriktets 22 kommuner så att vi tillsammans kan optimera stödet till våra gemensamma idrottsföreningar i Stockholm.

Vad ser du att SISU:s främsta och viktigaste uppgift är i Stockholm?
- Att fortsätta vara offensiv i kontakterna med föreningarna och där framförallt vara goda lyssnare för att kunna tillgodose Stockholmsföreningarnas behov av utveckling och stöd i utbildningsfrågor.

Hur känns det nu att titulera dig Stockholmare?
- Har nog lite svårt att göra det efter så många år på ön i Stockholms ”yttre skärgård”. Men samtidigt har jag inga problem med att känna delaktighet i idrottens och SISU:s framgångar här i Stockholm. Jag är ju här för att jobba för våra föreningar i Stockholm, avslutar Patrik.

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...