Hoppa till sidans innehåll

Polisrektorn tar klivet in i SISU:s styrelse

29 JUN 2012 10:06
Doris Högne Rydheim, rektor på Polishögskolan, med en spännande bakgrund som ordförande i Stockholms Ishockeyförbund och ledamot i internationella ishockeyförbundet, tar klivet från valberedningen inom SISU Idrottsutbildarna Stockholm in i styrelsen.
  • Skapad: 29 JUN 2012 10:06– Jag är uppvuxen inom nykterhetsrörelsen med föräldrar som var ungdomsledare. När jag fick egna barn blev jag aktiv inom ishockeyn som ordförande i IFK Salem. Efter det har jag varit ordförande i Stockholms Ishockeyförbund och region öst. Sedan har jag varit ledamot i internationella ishockeyförbundet i fem år. Nu är jag kvar i en kommitté som heter Legal Committee.

Vad i din yrkesroll som rektor för Polishögskolan kan du bidra med i ditt arbete inom SISU:s styrelse?

– Jag arbetar med vuxenutbildning och hur man kan få människor att ändra ett beteende och göra rätt saker. Att hitta de pedagogiska utmaningarna och rätt metod för rätt tillfälle. Alla är olika. Har man en hel klass på 25 personer eller en liten grupp på tre personer kan man använda olika verktyg för att få det att fungera.

Varför vill du arbeta ideellt med SISU?

– Jag har trivt väldigt bra med att jobba inom ishockeyn. Nu ska det bli intressant att arbeta med frågor som är strategiska och gemensamma för flera idrotter

Vad ser du mest fram emot?

– Processen när Stockholms Idrottsförbund och SISU ska slås ihop och se vad det ger för synergieffekter och hur föreningarna får ut det bästa av sammanslagningen.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...