Hoppa till sidans innehåll

Rekrytera ideella ledare - hur gör man?

20 APR 2012 09:31
Behovet av ideella ledare är för det mesta stort i de flesta idrottsföreningar. Under de senaste åren har detta behov blivit allt större, även i golfklubbarna. Med det i bagaget bjöd SISU Idrottsutbildarna i Stockholm, i samarbete med Stockholms Golfförbund, in Stockholms golfklubbar till en utbildning med rubriken ”Hur gör vi för att rekrytera fler ideella ledare till golfklubben?”
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:56

fotbollsmamma

Syftet med kvällen var att:
- ge deltagarna exempel på arbetssätt för att komma igång med en rekryteringsprocess av ideella ledare till klubben.
- få erfarenhetsutbyte och goda exempel av andra golfklubbar.

Sex klubbar samlades den 18 april ute på Arninge GK för att under ett par timmar ta del av SISU's medarbetare Gunilla Lindstöm och Nisse Carnbys erfarenheter och tips när det gäller rekrytering. Under kvällens diskussioner kom det även upp en hel del tips som deltagarna frikostigt delade med sig till varandra. Förhoppningsvis innebar kvällen att de deltagande klubbarna fick lite inspiration, tips och metoder som de kan ta med sig hem och omsätta i praktisk handling.

Hur kan vår förening få hjälp?
SISU Idrottsutbildarna Stockholm har tagit fram ett ”Rekryteringspaket” där vi kostnadsfritt kommer ut till föreningen och guidar, handleder och hjälper er att komma igång med rekryteringsprocessen av aktivitets- och organisationsledare. Det första steget i paketet är ett processarbete som riktar sig till er i föreningen/styrelsen och syftar till att identifiera vilka ledare man behöver rekrytera. I steg två arbetar man vidare med de nya ledare som har kommit fram genom processarbetet.

Alla föreningar, oavsettt idrott, som är i behov av hjälp när det gäller rekrytering, vänligen kontakta er föreningsutvecklare på SISU så kan vi berätta mer.

Ni kan även läsa om vårt Rekryteringspaket på vår hemsida.

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...