Hoppa till sidans innehåll

Spånga Hockey: "Förberedda om något tragiskt skulle inträffa"

12 DEC 2012 14:26
Spånga Hockey har länge samarbetat med SISU Idrottsutbildarna Stockholm. I år har klubben bland annat haft kurser och föreläsningar i HLR (hjärt- och lungräddning) och webbtjänsten IdrottOnline.
- Våra lag har ledare som är förberedda om något tragiskt skulle inträffa, säger Håkan Strömberg, sportchef i Spånga Hockey.
  • Skapad: 12 DEC 2012 14:26

Med tio pojklag, två juniorlag, ett a-lag och ett veteranlag har Spånga Hockey vuxit till en av Stockholms största ishockeyföreningar. I flera år har klubben haft ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna Stockholm.
- Vi pratar med vår kontakt, Michael Hansson, ett par gånger i månaden. Det är bra att man har en särskild konsulent, i vårt fall har Micke en hockeybakgrund som gör att han vet mycket om föreningens förutsättningar och hänger med i hockeysnacket, säger Håkan Strömberg.

I år har klubben deltagit i och arrangerat en mängd SISU-aktiviteter.
- Vi har bland annat haft möten med Micke om IdrottOnline och vi har haft HLR-föreläsningar, säger Håkan Strömberg och fortsätter:
- Det känns bra att våra lag har ledare som är förberedda om något tragiskt skulle inträffa, att vi har förberett oss så bra som möjligt.

Det är inte bara klubbens idrottsledare som har använt SISU Idrottsutbildarna Stockholms tjänster. Styrelsen har deltagit i Vinnande Förening, en satsning riktad mot organisationsledare som får möjlighet att se över sin verksamhetsinriktning.
- Det var riktigt bra och vi fick chansen att samverka runt föreningsuppbyggnad och vissa dokument, säger Håkan Strömberg.
- Vi fick tid att diskutera saker som på styrelsemötena ofta blir undanknuffade av andra saker som står på agendan.

I framtiden ska samarbetet förhoppningsvis bli ännu bättre.
- Micke gör ett jättebra jobb. Jag hoppas att vi ska få till ett ännu bättre samarbete, men det ligger mycket på oss och på våra ledare att inse hur mycket vi kan få ut av det här.

Skribent: Wilhelm Wigardt

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...