Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Basketdistriktsförbund anordnar internationell utbildningshelg

12 JUN 2014 16:58
Stockholms Basketdistriktsförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna Stockholm anordnar i helgen, 13-15 juni, #BartonClinic14 i Fryshuset, en stor utbildningshelg för basketledare med några av världens främsta föreläsare inom basketvärlden.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2014 17:01

Utbildningshelgens syfte är att utbilda, utveckla, motivera och engagera basketledare. Det gedigna programmet med välkända ledare både internationellt och från Sverige har gjort att man även har lockat deltagare ifrån andra länder.

- Vi vill att alla coacher i vårt distrikt ska ha en röd tråd i deras verksamhet och se helheten och de långsiktiga resultaten i individens utveckling från barn till senior istället för kortsiktiga vinster och utslagningar, det hopps vi att den här utbildningshelgen ska lyckas förmedla säger Marina Tillberg, projektledare på Stockholms BDF.

Initiativtagare och moderator är Charles Barton, en välmeriterad spelare och basketledare i Sverige sedan 70-talet. Till ”clinicen” har han fått med en av världens största ledare i basketvärlden, David Blatt, nyligen EuroLeague vinnare med herrlaget Maccabi Tel Aviv.

Det kommer även att finnas en fysexpert som kommer att ha ett pass kring allsidig träning för barn ungdomar och specifik fysträning riktat särskilt till basketspelare. Mattias Kenttä, meriter som ledare både på bredd- och elitnivå i Sverige, kommer att rikta sig till barn och nybörjare. Övriga föreläsare är försvarsexperten Freddie Owens och Simon Cote som lär ut hur man får spelarna att tänka basket "BasketIQ". Den välmeriterade Stefan Svitek kommer att delta under lördagens paneldebatt.

- Detta är en storsatsning som vi gör tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och som vi hoppas ska pågå i flera år för att höja kvalitén inom basketen på alla nivåer. Vi gör detta även för att ge tillbaka och visa uppskattning till alla ledare och vi hoppas på att detta ska bli en social basketfest där man utbyter kunskap med varandra och där nya kontakter knyts, avslutar Marina.

Här hittar du mer info om helgen.

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...