Hoppa till sidans innehåll

Stockholmsidrotten bjuder in till frukostseminarium med temat tidig elitsatsning

21 FEB 2013 16:15
I mars och april möter SISU Idrottsutbildarna Stockholm, Stockholms Idrottsförbund och Stockholms stad upp föreningslivet i en dialog om tidig elitsatsning.
- Vi vill inte avfärda elitsatsningar, men det får inte vara för tidigt, säger Olof Öhman, förvaltningschef på idrottsförvaltningen.
  • Skapad: 21 FEB 2013 16:15

Tidig elitsatsning har blivit ett hett ämne, inte minst i media där alla de större tidningarna har lyft frågan det senaste året. Nu bjuder SISU Idrottsutbildarna Stockholm, Stockholms Idrottsförbund och Stockholms stad in till seminarieserien Bredd före elit – eller både och? Idrott på barns villkor som ska reda ut vad som egentligen är bäst för barnen.

- Vi vill möta föreningslivet och diskutera frågor som är aktuella i samhällsdebatten. Det är viktigt att vi för en dialog om betydelsen av att ge alla möjligheter till att idrotta och röra på sig, det handlar också om att ge goda argument till goda krafter, säger Olof Öhman och fortsätter:

- Vi vill inte avfärda elitsatsningar, men det får inte vara för tidigt, man blir inte världsmästare av att elitträna som sexåring. Min bild av idrottsrörelsen är att de flesta har ett engagemang för mångfalden och för att få så många som möjligt att vara med, men det finns fall som man kan ha synpunkter på.

Serien består av tre seminarier som sträcker sig över mars och april. På plats finns experter som bland annat kommer att prata om barnrättsperspektivet i förhållande till talangselektion, hur alla barn och ungdomar kan få en chans att utvecklas på bästa sätt och hur barn kan motiveras till att stanna kvar längre i idrotten.

Förhoppningen är att seminarierna ska skapa en gemensam bild av tidig elitsatsning.

- Jag hoppas att det skapar en förståelse för nackdelarna med utslagning inom idrotten och för hur viktigt det är att alla får möjligheten att vara fysiskt aktiva, säger Olof Öhman.

Seminarierna är nu fullbokade. För program, klicka här.

Skribent: Wilhelm Wigardt

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...