Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för barn- och ungdomsledarutbildning

27 MAR 2012 09:48
Under våren har vi haft stort tryck på Plattformen, dvs idrottens barn- och ungdomsledarutbildning. Att många vill utbilda sig genom våra ledar- och tränarutbildningar är mycket glädjande eftersom det bidrar till att idrotten växer och utvecklas.
  • Skapad: 27 MAR 2012 09:48

GTU

Sandra Ohlson, kursansvarig på SISU Idrottsutbildarna i Stockholm, har till och med fått sätta in en extra Plattform nu under våren, då trycket på utbildningen har varit större än någonsin.

- Det stora trycket beror främst på att många SF nu har Plattformen som en obligatorisk utbildning i deras utbildningsstege. Ett skäl till det är att Plattformen nu är etablerad och många har insett Plattformens betydelse, berättar Sandra. 

Samma positiva utveckling med SF:en ser vi även på vår GTU 1, Grundtränarutbildngen. Den fylldes fort och många ville gå den.  

- Till hösten kommer vi erbjuda fyra tillfällen för att gå Plattformen och GTU 1 kommer arrangeras en gång. För första gången har vi också planerat in en GTU 2 som även den kommer genomföras under hösten, säger Sandra Ohlson. Mer information om våra utbildningar kommer upp på vår hemsida samt i vårt utbildningsprogram som kommer ut i maj.

Fakta:
- Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning består av tre steg. På basnivå heter den Plattformen och vänder sig till tränare och ledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år.
-
GTU är en fortsättning och påbyggnad till Plattformen. Utbildningen är en grundtränarutbildning och innehåller tränarskap och träningslära.
-
Om du vill bli ännu vassare i rollen som tränare finns idrottens vidareutbildningar. Det finns flera utbildningar för tränare på nationell och internationell elitnivå.

För mer information, se SISU Idrottsutbildarnas hemsida.

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...