Hoppa till sidans innehåll

Täby GK vinnare med Vinnande förening

27 FEB 2013 14:10
Täby GK ville lyfta föreningen. Med en ny och entusiastisk styrelse som ville förändra klubben och styrelsearbetet tog man hjälp av ”Vinnande förening” och SISU Idrottsutbildarna Stockholm. – Vi har fått jättemycket hjälp, säger Jack Åström från Täby GK:s styrelse.
  • Skapad: 27 FEB 2013 14:10

Peter Sahlin från Täby GK:s styrelse visar upp en 30-sidig handlingsplan genom en projektor på vita duken. Ett imponerande dokument som visar en handlingsplan för att göra föreningen mer framgångsrik. Nisse Carnby, föreningsutvecklare på SISU, hade ett möte med klubben under våren 2012.

– Vi hade bland annat en kortare utbildning i föreningslära och effektivare styrelsearbete. Det ledde till att styrelsen anmälde sig till Vinnande förening hösten 2012, säger Nisse Carnby.

Nu ses de tre månader efter sista träffen.

– Vi ville fokusera mer på föreningen. Hittills har det gått bra. Nu har vi ett koncept som vi arbetar efter, säger Peter Sahlin och fortsätter:

– Vi hade behövt göra det här oavsett. Nu fick vi stöd och en metod av SISU som hade kunnat ifrågasättas om vi tagit fram det själv.

Styrelsen fick se över var föreningen står i dag, vart den vill och hur man ska nå målen.

– Vinnande förening hjälper styrelsen att hitta och fokusera på de frågor som är viktiga för medlemmarna och verksamheten. Där jobbar man igenom verksamhetsidé, värdegrund, visioner, verksamhetsområden, mål och handlingsplaner, säger Nisse Carnby.

– Det här är en start på ett långsiktigt arbete för att utveckla verksamheten och även möta den tuffa konkurrens som finns bland golfklubbar i dag, säger Nisse Carnby.

Den 30-sidiga handlingsplanen är ännu inte helt färdig. Men den innehåller alla ingredienser för att skapa en framgångsrik förening.

Peter Sahlin och Jack Åström från Täby GK:s styrelse är nöjda med utbildningen och kommer fortsätta ha kontakt med SISU Idrottsutbildarna.

– Vi har fått stödet hur man strukturerar visioner, mål och handlingsplaner. I framtiden vill vi få föreningen mer i centrum. Vi har fått jättemycket hjälp av SISU, säger Jack Åström.

För mer information om Vinnande Förening och om hur du anmäler dig, klicka här.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...