Hoppa till sidans innehåll

Tonåringars möjlighet till utveckling

23 NOV 2011 17:54
Att vara tonåring innebär en stor press från omvärlden. Att vara tonåring innebär stora möjligheter inom idrotten. Amanda Lillieqvist-Lagerqvist, 18 år och Sofie Kjellver, 17 år, representerar Gladö Ridsällskap. De har insett vikten med att utveckla sig själva, både personligt och idrottsligt med hjälp av "Världens bästa coach".
  • Skapad: 23 NOV 2011 17:54

glado ridsallskap

Världens bästa coach är en utbildning i ledarskap arrangerad av SISU Idrottsutbildarna, som vänder sig till unga ledare. Under en kväll på tre timmar får man svaret på hur man på bästa sätt kan coacha barn och få dem att må och prestera bra.

Amanda Lillieqvist-Lagerqvist och Sofie Kjellver fick, tillsammans med 15 andra ungdomsledare från Gladö Ridsällskap, en utbildning i ämnet av Henrik Lannér.

- Det som är så bra med utbildningen är att man ser saker från olika perspektiv. Man måste tänka efter vad man själv tycker, rannsaka sig själv, berättar Sofie.

- Allt vi får lära oss på utbildningen hjälper mig i många olika situationer, både när jag själv sitter på hästen men sen också när jag hjälper både vuxna och barn i deras egna tankar och idéer, fortsätter Sofie.

Världens bästa coach ingår i ett projekt som heter ”Unga Ledare Äger”. Det är en handlingsplan för hur förbunden och föreningarna kan arbeta med att rekrytera, utveckla och behålla ungdomar till alla nivåer inom idrotten. För föreningar som vill arbeta med projektet så är det indelat i tre olika delar; Rekrytera flera, Ungdomsbarometern samt Världens bästa coach. Kvällen med Världens bästa coach bjuder på föreläsning varvat med gruppövningar och diskussioner.

- Övningarna är väldigt roliga och mycket relevanta. Det gör att jag kommer ha mycket nytta av utbildningen framöver, säger Amanda. Det blir även väldigt trovärdigt och lättillgängligt då vår föreläsare Henrik är en sådan bra förebild, avslutar Amanda.

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...