Hoppa till sidans innehåll

Bredd före elit – eller både och?


 Del 1. Här är del ett av tre ur seminarieserien "Bredd före elit - eller både och? Idrott på barns villkor" som arrangeras av Stockholms Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna Stockholm och Stockholms stad. På det första seminariet föreläser Tomas Peterson, professor i Idrottsvetenskap vid Malmö högskola, om huruvida Barnrättsperspektivet och talangselektion går att förena. Seminariet avslutas med en paneldiskussion med Birgitta Persson från Gymnastikförbundet Öst och Per Källman, landslagsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

 

Del 2. Del två av tre ur seminarieserien "Bredd före elit - eller både och? Idrott på barns villkor" handlar om hur alla barn och ungdomar kan få chansen att utvecklas optimalt. Emil Persson, utvecklings- och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet, föreläser om LTAD-modellen som utgår från individens mognadsnivå snarare än kronologiska ålder. Seminariet avslutas med en panel med K-G Stoppel från Djurgården Hockey och Peter Landskog från Svenska Fotbollförbundet.

 

Del 3. Den tredje och sista föreläsningen ur seminarieserien "Bredd före elit - eller både och? Idrott på barns villkor" handlade om hur barn och ungdomar kan få en chans att utvecklas på bästa sätt och hur barn kan motiveras till att stanna kvar längre i idrotten. Med sin erfarenhet som förbundskapten i basketboll under 25 år inledde Jim Thuresson med sina erfarenheter och tankar om att införa humant ledarskap."Det handlar om att ge beröm, ge positiva signaler och att bry sig om", säger Jim. Seminariet fortsatte med en intervju med Peter Eriksson, Barn- och ungdomsansvarig på RF, vilket senare avslutades med information av Gunilla Lindström på SISU Idrottsutbildarna Stockholm.

Uppdaterad: 31 MAJ 2013 09:02 Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...