Hoppa till sidans innehåll

IdrottOnline


IOL.se front

Idag är det många av idrottsföreningarna som kommit igång med sitt användande av IdrottOnline. På den här sidan finns några tips och svar på de vanligaste frågorna vi får. Här hittar du enklare filmer och förklaringar till några grundläggande delar i IdrottOnline.

För ytterligare stöd rekomenderar vi dig att surfa till huvudportalen för IdrottOnline, idrottonline.se. Där finns mängder av information om IdrottOnline och manualer. Det är även via idrottonline.se föreningen skaffar sig sin idrottonline- sida.

Länk: www.idrottonline.se

Lathundar och utbildning
Det finns många lathundar för IdrottOnline. Eftersom systemet strävar efter att vara en helhetslösning för både kommunikation och administration inom idrotten blir verktyget väldigt stort, och det växer och utvecklas ständigt. När man söker svar eller vill lära sig mer om systemet via lathundar ska man tänka på att välja rätt lathund, se till att titta igenom vilka olika lathundar som finns så brukar det bli lättare att hitta rätt.

Länk: Aktuella utbildningar i Stockholm

LOK- stöd med Närvarohantering i IdrottOnline
Ni som använder medlemsregistret i IdrottOnline har även möjligheten att hantera allt gällande LOK- stödet, direkt i IdrottOnline. Det innebär att föreningens samtliga LOK-stödsberättigade aktiviteter kan föras, med närvaro, direkt i systemet. Beroende på vilken kommun man tillhör kan även möjligheten finnas att använda underlaget i IdrottOnline som underlag till kommunens redovisning.
I IdrottOnline kan man i en kalender skapa aktiviteter som man sen via mobil eller dator för närvaro på.

Exempel på funktioner i en kalender:

- Skapa återkommande aktiviteter
- Skapa kallelser till deltagarna och målsmän för deltagare
- Ställ in löpande import av aktiviteter från en annan kalender i föreningen

All information om LOK-stödsregler samt hur man ansöker finns på LOK-flikens förstasida när du är inloggad på din förenings IdrottOnlinesida.

Utbildningsmodulen (UTBM)
All den interna utbildningen er förening redovisar till SISU Idrottsutbildarna idag går att göra helt digitalt. För att komma åt Utbildningsmodulen på föreningens IdrottOnline-sida behöver du ha rollen "Utbildningsansvarig i förening". Längre ner på denna sida finns instruktionsfilmen för hur man lägger till en roll på en medlem.
Vill du veta mer om hur Utbildningsmodulen funkar och vad mer som krävs? Kontakta din idrottskonsulent för hjälp och stöd.

Länk: Kontaktuppgifter till idrottskonsulenterna 

Instruktionsfilmer
Nedanför finns några korta enkla instruktionsfilmer om olika delar av IdrottOnline. Dessa filmer och många fler hittar du också på YouTube på IdrottOnlines egen Youtube- kanal.

Länk: IdrottOnline-kanalen på YouTube

 

 

 

För att tipsa oss om fler saker vi kan ha med här på sidan kan du klicka här.

Kurssida
Här finns länk till den sida som finns tillgänglig under våra centrala utbildningar. När en kurs genomförs finns här en länk till material som kan användas under kursen.
Länk till kurssida 

Utvärdering
För er som gått en kurs hos oss på SISU Idrottsutbildarna Stockholm finns här den utvärdering som du ska fylla i. Gör du utvärderingen på en dator kan du klicka på länken nedan, vill du istället göra utvärderingen på mobilen kan du använda QR-koden under länken.

Länk till utvärdering

Scanna in QR-koden med din mobil för att fylla i utvärderingen direkt på mobilen

 

QR-kod IOL kursutvärdering 

Uppdaterad: 30 JAN 2018 13:38 Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: info@stockholmsidrot...