Hoppa till sidans innehåll

"Låt ditt barn vinna" - Magnus Hedman föreläser om idrottsförälderns roll

13 JAN 2017 13:17
"Passa bollen! Upp i planen! Jobba hemåt!" Alla föräldrar med barn som idrottar känner nog igen den typen av kommentarer från publiken. Att försöka coacha sitt barn från sidan ger dock ofta helt motsatt effekt.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2017 12:01

Det finns istället en risk att barnets utveckling avstannar och att deras välmående inom idrotten minskar. Självklart är föräldraengagemanget livsviktigt inom svensk barnidrott men det blir ofta fel när föräldrar försöker vara mer än "bara" stöttande idrottsföräldrar.

Som fotbollsmålvakt med en lång karriär från knattelag till proffsklubbar och landslag samt tränare av flera pojklag och som pappa till idrottande söner har Magnus Hedman skaffat sig en minst sagt gedigen erfarenhet som han delar med sig av.

Vad det i grunden handlar om är att "barnens idrottande är deras intresse - de idrottar för att dem älskar det. Om barnets idrottande blir på förälderns villkor kan vi inte längre kalla det för barnidrott och det gör att barnen hindras från att få vara just barn".

Passa på att ta del av Magnus tips om hur vi som föräldrar kan främja våra barns utveckling genom att vara en stödjande idrottsförälder. Magnus budskap är att "det viktigaste är inte att skapa fler proffs utan att få så många barn och ungdomar att hålla på så länge som möjligt med sin idrott".

Ladda hem inbjudan HÄR.

---------------------------------------------------------------------------

När?           31 januari, klockan 18.30
Var?            Biblioteket, Kumla
Pris?           Ingen kostnad
Anmälan?  Via e-post till This is a mailto link (senast 27 januari).

Varmt välkomna!

Skribent: Markus Frisk
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Örebro
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 019175500
E-post: This is a mailto link

Se all info