Hoppa till sidans innehåll

Personuppgifter


Inom idrottsrörelsen behandlar vi många olika typer av personuppgifter för att vardagen ska fungera. Från 25 maj 2018 gäller EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas.Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter, alltså uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar. 

Det finns dock särskilda regler för hur dessa uppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. SISU Idrottsutbildarna Örebro och Örebro läns Idrottsförbund har därför antagit en Integritetspolicy för behandling av personuppgifter. Policyn beskriver hur vi samlar in, lagrar och delar personuppgifter.

Du hittar vår integritetspolicy i sin helhet här.
Du hittar idrottsrörelsens uppförandekod här.

I slutändan handlar det om att skydda enskilda personers rättigheter. För att behålla människors förtroende är det viktigt att hela idrottsrörelsen följer de regler som finns. En grundregel är att vi inom idrottsrörelsen aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter – vi lånar dem.


Vill du som idrottsengagerad arbeta med dessa frågor i din förening finns stöd och mallar:

> Arbetsbok för GDPR
> Checklista för styrelsen
> Instruktion att tillvarata enskildes rättigheter
> Instruktion för behandling av ostrukturerat material
> Instruktion för personuppgiftsbiträdesavtal (PUB-avtal)

Har ni några frågor kring SISU Idrottsutbildarnas eller Örebro läns Idrottsförbunds hantering av personuppgifter kan ni e-posta till: This is a mailto link

Uppdaterad: 27 APR 2016 19:30 Skribent: Markus Frisk

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Örebro
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 019175500
E-post: orebro@sisuidrottsut...

Se all info