Hoppa till sidans innehåll

IdrottOnline


IdrottOnline är ett gemensamt verksamhetssystem för svensk idrott och utgör basen för all kommunikation och administration mellan medlemmar, föreningar och förbund.

Systemet är byggt utifrån att föreningen skall hitta allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller hemsida, medlemsregister, ansökan till LOK-stöd och Idrottslyft, administration av utbildningar och tävlingar och mycket mer.

RF-anslutna föreningar får tillgång till allt detta helt kostnadsfritt.

Administrationsverktyget innehåller information och kopplingar för person och organisation inom hela idrottsrörelsen. Tack vare detta underlättar IdrottOnline både obligatorisk och nödvändig administration inom en förening genom, till exempel, digitaliserad Idrottslyftsansökan, ett webbaserat medlemsregister (kopplat mot SPAR-registret) och automatiserat underlag för LOK-stödshantering och -ansökan.

Kopplat mot administrationsdatabasen finns ett kraftfullt kommunikationsverktyg som, förutom att erbjuda en hemsideslösning, även underlättar övrig kommunikation genom sin koppling för person och organisation. Detta möjliggör bland annat en korrekt riktad information inom idrotten.

IdrottOnline används även av Distriktsförbund, Specialdistriktsförbund och SISU-distrikt som gör att flöden från förbund och förening kan ske smidigt och säkert. Att dessutom ha koppling till det gemensamma administrativa verktyget gör att föreningar och förbund enkelt kan samverka.

Genom att binda samman medlemsregister, organisation, utbildning, tävling och ansökningsförfaranden tillhandahåller IdrottOnline ett uppdaterat register över idrotten som resulterar i mer korrekt data och i sin tur ett kraftfullt statistik- och rapportunderlag.

Olika behov - olika utbildningar
Behovet i föreningarna ser olika ut och därför försöker vi att erbjuda utbildningar på olika sätt. Vi rekommenderar att minst ett par personer från varje förening utbildar sig och får mer kunskap om verktyget. Det kan exempelvis vara en verksamhetsledare, föreningens webbredaktör och/eller den som hanterar föreningens LOK-stödsrapportering. Det behövs inga förkunskaper och alla är välkomna. Våra utbildningar hittar ni här.

Jobba på hemmaplan i lärgrupp
Lärgruppsplaner kring hemsida, medlemsregister  och LOK-stöd  går att ladda hem för att användas av föreningen som ett diskussionsunderlag på hemmaplan. Utifrån dessa kan man diskutera viktiga frågor innan man sätter igång ett arbete med att bygga sin struktur i IdrottOnline. Här kan du få stöd och hjälp av SISU Idrottsutbildarna.

Kontakta oss gärna för mer information, nedan finner du kontaktuppgifter och några nyttiga länkar.

Markus Frisk
019-17 55 78
This is a mailto link

Mer information och manualer.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:44

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Örebro
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 019175500
E-post: orebro@sisuidrottsut...

Se all info