Hoppa till sidans innehåll

Stöd och tips – så startar du en kurs i din förening


Så startar du en utbildning i din förening 
Ta kontakt med oss. Telefon och mejl finns under ”Kontakta oss”.I en dialog hittar vi lösningar som passar er och föreningens utveckling. Det är viktigt att det finns en förankring i föreningen. Vi har en löpande dialog och hittar nya utvecklingsområden för just er. 

Våra olika former för utveckling 

Förslag ett: Jobba i lärgrupp
En lärgrupp kan jämföras med en studiecirkel. I lärgruppen träffas en mindre grupp människor, under en kortare eller längre tid. Ni jobbar fram en plan över vad ni vill lära er och förankrar den med SISU. Tillsammans studerar ni och lär er något i ett visst ämne eller område. En lärgrupp kan också drivas på distans. Lärgruppen bygger på samtalet mellan er i gruppen. Som utgångspunkt har ni ett studiematerial. Det kan vara en bok eller annat material i ämnet ni valt.

Förslag två: Ha en kurs i föreningen
Vill ni jobba mer intensivt och komprimera lärandet. Då passar det med en kurs. En kursledare, som har en speciell kompetens, leder verksamheten utifrån en tydlig kurs- och timplan. Ni ska ha en inriktning och ett uttalat utbildningsmål. Här är det viktigt att ni kontaktar SISU innan ni drar igång med jobbet.

Förslag tre: Bjud in till en föreläsning
Vill ni samla era medlemmar kring ett tema? Då passar en föreläsning bra. En föreläsning ska inspirera och det är temat som står i fokus. Kontakta oss för tips och råd på bra föreläsare. 

Förslag fyra: Starta ett process- och utvecklingsarbete
När specialdistriktsförbundet eller föreningen vill utvecklas och stärka organisationen och era styrdokument kan ett process- och utvecklingsarbete vara en bra arbetsform. Då leder en av SISU Idrottsutbildarnas processledare arbetet, som resulterar i en dokumentation och handlingsplan.

Förslag fem: Vi behöver ”något annat”!
Vill ni skapa delaktighet, upplevelse och eftertanke? Med hjälp av kulturen kan ni skapa detta. Det kan exempelvis vara teater, sång, dans eller filmvisning som står på programmet. Kanske tar ni fram en utställning som väcker tankar kring olika ämnen. Använd oss på SISU som bollplank och ta med oss tidigt i era planer.

 

Uppdaterad: 03 JAN 2011 14:53

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Värmland
Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46104764720
E-post: gunilla@varmlandsidr...