Hoppa till sidans innehåll

Ny idrottskonsulent i Örnsköldsvik

22 SEP 2017 13:59
David Backa är vår nya idrottskonsulent i Örnsköldsvik från september. David har precis tagit examen från Idrottsvetenskapliga programmet vid Umeå universitet.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 14:02

David är en driven och engagerad kille, uppvuxen i Hälsingland med ett stort idrottsintresse. Han har varit aktiv inom bandy och fotboll och varit barn och ungdomsledare i Edsbyns IF. Det i sin tur ledde till att han sökte sig till idrottsvetenskapliga programmet vid Umeå universitet.  På fritiden gillar David att träna och då främst löpning och längdskidåkning, där han gärna tar sig an utmaningar som maraton, ultralöpning i bergs- och skogsterräng eller vasaloppet.

Vad var det som lockade dig till att söka tjänsten som idrottskonsulent?

Att få möta så många olika idrottsföreningar och alla engagerade medlemmar. Det ska bli otroligt roligt att stödja dessa föreningar och tillsammans med dem fortsätta att göra idrotten starkare i samhället. Som idrottskonsulent kommer jag möta olika föreningar inom helt olika idrotter med olika förutsättningar, och det är verkligen något jag tycker är spännande.

Vilka utmaningar tror du att du kommer att möta?

Nu i början är det en utmaning att lära känna och träffa alla föreningar, och i vardagen kommer sedan vara att kunna stödja alla föreningar utifrån deras egna behov och skapa rätt förutsättningar för just dem. Sedan har hela idrotten en stor utmaning i att få behålla aktiva, ledare och funktionärer och få fler engagerade så länge som möjligt. Alla ska helst vara aktiva inom idrotten på ett eller annat sätt under hela livet!

I våras blev du klar med din examen inom idrottsvetenskap på Umeå universitet. Hur känns det att nu få använda dina kunskaper ute i Idrottssverige?

Det känns fantastiskt roligt! Detta är något jag siktat på och kämpat för länge, och att nu få sätta igång med arbetet känns otroligt inspirerande. Jag tror jag kommer kunna bidra med mycket kunskap om dagens föreningsliv och idrottande i Sverige efter att ha fördjupat mig inom detta de senaste tre åren.

Du har själv varit aktiv inom idrotten under din uppväxt, vad skulle du säga att idrotten inneburit för just dig?

Föreningslivet och idrotten har varit oerhört viktig för mig. Som fotboll- och bandyspelare i Edsbyns IF fick jag tidigt uppleva den gemenskap och glädje som idrotten ger, och såhär i efterhand har jag märkt att jag tidigt fick sunda värderingar och en god samarbetsförmåga genom föreningslivet. Idrotten har sedan dess präglat mitt liv och idag idrottar jag för att må bra och ha en stark och sund kropp.

Vi på Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna hälsar dig välkommen till oss och hoppas att du ska trivas!

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Länk till Västernorrlands Idrottsförbund

 

 

 

IdrottOnline - Klubb

 

nyhetsbrev2

puff_idrottsböcker

  

 Idrottslyftet

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västernorrland
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0104764900
E-post: sisu.v-norrland@vnid...

Se all info