Hoppa till sidans innehåll

Himmel och helvete - arbeta vidare i din förening!

21 JAN 2015 08:28
Den 21 januari börjar en ny säsong av succéserien Idrottens himmel och helvete på SVT. Vi hjälper dig att ta diskussionen i föreningen.


  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:58

Idrottenshimmelochhelvete_2_logga

När Sveriges idrottsföreningar är som bäst erbjuder de barn och ungdomar gemenskap och lustfyllt idrottande. Utbildningsradions (UR) TV-serie Idrottens himmel och helvete belyser i en andra säsong barn- och ungdomsidrotten.

Svensk barn- och ungdomsidrott är under utveckling. Kanske har den alltid varit det, bara att föremålen för utvecklingen har varierat och tempot i utvecklingen varit olika. Redan i Riksidrottsförbundets skrift Idrott 80 som var ett idéprogram för idrottsrörelsen under 80-talet med sikte på år 2000 stod följande att läsa:

"Barn- och ungdomsidrotten måste karaktäriseras av ett rikt aktivitetsutbud. Det måste finnas många alternativ och alltför tidig specialisering måste undvikas."

För att svensk idrott ska fortsätta utvecklas och attrahera barn och ungdomar även i framtiden så är det viktigt att idrottsrörelsen hela tiden håller samtalet och diskussionen levande om hur verksamheten, i var och en av de cirka 12 000 idrottsföreningar, med verksamhet för barn och ungdomar genomförs. Kvalitén på den avgör om de aktiva väljer att komma tillbaka till nästa träning eller inte.

Du som tränare, ledare, förälder och förtroendevald, kan ta samtalet vidare i din förening och diskutera hur ni vill ha det utifrån de områden som UR tar upp i TV-och radioserien Idrottens himmel och helvete.

Säsong 2 av Idrottens himmel och helvete tar bland annat upp ämnen som: pojkar och flickors möjlighet till idrott, tävlingssystem, inkilningar, klubbidrott och motivation mm

Här hittar du underlag för diskussion och fortsatt arbete i din förening

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

 

 prenumerera_nyhetsbrev[1]

Anmäl och resovisa er utbildningsverksamhet

 

 

IFL_Grund_banner 2 bilder

 

 

 

Fbk

 

 

 

 

PUFF%2~1

 

 

 

 

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764800
E-post: This is a mailto link