Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen


Presentation av styrelsen

Maria Ericson - ordförande

Jag är gift med Clas sedan 30 år och har två vuxna utflugna söner. Mitt idrottsintresse startade när jag var 10 år då jag började i VGF:s gymnastikskola, sedan dess har mitt idrottshjärta slagit för barn och ungdomsgymnastiken.  Under åren har jag testat många idrotter bl a basket, fotboll, och badminton men för tillfället besöker jag och min man en hel del golfbanor runt om i Sverige när vädret tillåter.

Med tanke på idrottens betydelse för inlärning är det en självklarhet att alla (som vill) ska ges möjlighet att delta. Att dessutom lägga till ingredienser som delaktighet och medbestämmande tillsammans med massor med glädje är jag övertygad att idrott i förening gör skillnad för individen men också för Sverige.

 

Jan Andersson - vice ordförande

Jag är 63 år och bor i Strömsholm. Är gift, och har två vuxna barn i Stockholm. Barnbarn som är aktiva både inom kultur och Idrott, vilket jag gärna följer. Har haft förmånen av anställningar inom kommunal verksamhet, privata näringslivet och bolag ägda av Idrotten  Är nu deltidspensionär med flera intressanta uppdrag, både inom föreningslivet och näringslivet.  Är uppväxt med olika Idrotter och vid 30 -års ålder övergick jag direkt från den aktiva Idrotten till ledare i olika undomslag och styrelsefunktioner.

Jag brinner för Idrottens Värdegrundsfrågor. Idrotten står för så mycket positivt både när det gäller social gemenskap, folkhälsa och upplevelse med spänning och gemenskap. Vi får dock inte leva i ”vår egen bubbla” utan måste bli bättre på att bli en naturlig del av övriga samhället. Andra konkreta områden som jag tycker är viktigt att arbeta med är läktarproblematiken, felaktigt föräldraengagemang, vikten av förståelse för funktionärer och domares insatser samt tydlig föreningspolicy, främst på Ungdomssidan, där inte verksamheten styrs av enskilda ledares kortsiktiga intresse.

Tommy Levinsson Jag är 58 år boende i Västerås sedan 1975 gift med Karin, två barn Vendela 21 och Elias snart 20. Jag har i hela mitt liv idrottat på olika sätt , som barn med all friidrott som fanns och fotboll, som vuxen med fotboll och korpidrott bl.a. vollyboll, som lite äldre ledare i fotbolls klubb Pettersbergs IK . Fotbollsdomare under drygt 10 år och hjälpreda i barnens idrotter främst inom Skiljebo SK. Jag jobbade som Bagare i 19 år men är sedan 1997 anställd på Arbetsförmedlingen. Har jobbat politiskt sedan 1991 och har efter valet 2010 förmånen att vara heltidsarvoderad Landstingspolitiker för Socialdemokraterna.

Jag vill att vi ser till så att idrotten är en naturlig del i hela livet, det skall finnas idrott för alla. Alla skall kunna idrotta var än man bor i länet med det man vill, då krävs det inte bara anläggningar utan också fungerande infrastruktur. Integrering och delaktighet är viktigt för idrotten, i alla åldrar. Man skall inte behöva specialisera sig tidigt det måste finns en samsyn så att killar och tjejer kan utöva många olika sporter. Vi måste utbilda fler ledare.

 

Marie Johansson Jag brinner för rörelseglädje och möten med människor. Jag har ett stort engagemang för att få så många som möjligt att vara fysiskt aktiva och att må så bra man kan utifrån sina förutsättningar. Jag har slarvat mig igenom många olika idrotter genom livet men aldrig blivit riktigt bra inom någon sport. Det har bland annat varit olika bollsporter och rodd. Jag gillar att vara ute i skogen, dansa och sist men störst av allt är min passion musik och att njuta av alla ”småglädjor” i livet.

Jag vill bidra med min kunskap och erfarenhet av motionsidrott genom mitt 30- åriga engagemang i IF Friskis&Svettis i Västerås. Tillsammans med övriga i styrelsen och våra medarbetare vill jag att vi lyfter idrottens betydelse för ett livslångt idrottande, att man väljer att vara fysiskt aktiv under hela livet. Att skapa förutsättningar för föreningarna att jobba vidare med detta samt med jämställdhetsfrågor och integration.

 

Annika Enberg - paus från styrelsen 2019-03-18 - 2019-08-31

Jag är gift och har två idrottande barn, 13 och 15 år.  Hela vår familj är engagerad inom idrotten både som aktiva och som ledare. Jag själv är uppvuxen på Rocklunda Ridskola och har där varit aktiv utövare men även som ridinstruktör och styrelseledamot.

Jag är idag engagerad i flera idrotter (både individuella och lagidrotter) och har ett stort intresse för ungdomsidrotten och dess betydelse för vår folkhälsa. Dessutom brinner jag lite extra för barn och ungdomars möjlighet att få kunna dubbelidrotta högre upp i åldrarna.

Förutom ledamot i styrelsen VIF/SISU så är jag också med som styrelseledamot i Västerås Idrottsallians och representerar även idrotten i Västerås stads strategigrupp för utveckling av marknadsföringen av Elitidrotten (VSE-Gruppen).

 

Marika Hämeenniemi

 

Muhannad Al-Nuaimi

 

 

Mari Högkvist

Jag är gift och har två tonårstjejer och bor i Hallstahammars kommun. Hela familjen är involverad på något sätt inom idrotten och vi tycker om att röra på oss. Min första kontakt med idrotten var i simhallen, då jag tävlingssimmade mycket som ung. Förutom simning har det varit fotboll, innebandy, jazzdans, aerobics, konstsim, hästar och så lite skidor. Idag ägnar jag mig mest åt Crossfit, styrketräning och en och annan löptur, gärna i något trevligt motionsspår.

Som ledamot i styrelsen ser jag möjligheten att kunna vara med och påverka allas lika rätt inom idrotten. Jag brinner lite extra för att alla ska få samma möjligheter. Att det inte ska spela någon roll vilka sociala förhållanden du kommer ifrån eller vilket kön du är född med. Jag följer gärna medias rapportering av idrotten och där önskar en förändring framförallt när det gäller rapporteringen från kvinnlig idrott. Här behöver vi alla ta ett större ansvar för att vi ska kunna få lika villkor inom idrotten, framförallt på elitnivå.

Till vardags jobbar jag på Hallstahammars kommun som besöksnäringsutvecklare med ansvar inom besöksnäringen och samordnare för kommunens gemensamma marknadsföring.

Rapporter från styrelsens möten hittar du här (Länk till Västmanlands Idrottsförbunds webbsida)

 

 

Kontaktuppgifter hittar du här 

 

Uppdaterad: 04 SEP 2018 10:17 Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

 

 prenumerera_nyhetsbrev[1]

Anmäl och resovisa er utbildningsverksamhet

 

 

IFL_Grund_banner 2 bilder

 

 

 

Fbk

 

 

 

 

PUFF%2~1

 

 

 

 

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764800
E-post: This is a mailto link