Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Mer om utbildningswebbarna

  • Uppdaterad: 12 JUN 2018 15:07

En utbildningswebb är en plats där du som användare enkelt ska kunna ta till dig fakta, kunskap, hitta olika typer av arbetsverktyg, inspireras, utbildas och få information om utbildning med mera.

SISU Idrottsutbildarna jobbar i dag aktivt med att ta fram denna typ av mer tillgängliga och digitala platser som förenklar för dig, din förening och förbund när ni vill utvecklas.


För tillfället finns åtta olika utbildningswebbar tillgängliga:

Inkluderande idrott

Webben handlar om normer, jämställdhet och inkludering. Det är en plats fylld med fakta, kunskap, inspiration, filmer, intervjuer och specifika verktyg. Målet med inkluderande idrott är att forma en idrottsmiljö som välkomnar alla. Att skapa en normmedveten idrott. Oavsett om du vill jobba med mansnormen, inkluderande idrott som helhet, jämställdhet eller har någon annan ingång så fungerar Inkluderande idrott utmärkt. 

Inkluderande idrott är en del av idrottsrörelsens www.strategi2025.se arbete.


Idrottens Tränarutbildning – introduktion

En introduktionsutbildning för tränare som ger en första inblick i vad det innebär att vara tränare/ledare inom idrotten. Du får en första inblick i vad tränarrollen innebär och konkreta tips kring ledarskap och träning, som ger dig en bra start i ditt tränarskap. Denna introduktionsutbildning för tränare passar oavsett vilka du tränar och inom vilken idrott.

Idrottens Tränarutbildning är en del av idrottsrörelsens www.strategi2025.se arbete.

Fler utbildningswebbar är under utveckling.

Kontakta gärna SISU Idrottsutbildarna nära dig om du och din förening vill ha hjälp med att planera och lägga upp ert arbete med utbildningswebben som nav.

Tillsammans gör vi din förening starkare!


#Vi lyfter - Idrott och psykisk ohälsa

En webbplats för dig som är ung och idrottsaktiv. Här lyfts tankar, känslor och beteenden som rör psykisk ohälsa. Den är tänkt att vara ett stöd i dina egna tankar och reflektioner samt skapa kraft, vilja och mod att våga prata om det.

Webbplatsen innehåller tre huvuddelar:

  • Känn dig själv!
  • Skapa handlingskraft!
  • Följ upp!

Grundutbildning för utbildare

Att vara utbildare inom idrotten ger dig fantastiska möjligheter att möta många nya människor med ett intresse för idrott, att utvecklas själv som person och att skapa minnen för livet. Dessutom få du möjlighet att vara en del av andra människor utveckling och bidra till att fler vill ta någon form av ledaruppdrag inom idrotten. Genom den här utbildningen får du en bra grund och ett första stöd i din viktiga roll som utbildare.


Idrottsevenemang – handledning från start till mål

Är du med och arrangerar idrottsevenemang i din förening, till exempel tävlingar, cuper eller distriktsmästerskap? Vill ni utveckla ett redan befintligt evenemang eller skapa ett helt nytt. Nu finns ett helt nyproducerat material som genom 12 handfasta steg ledsagar er fram till vad som krävs för ett lyckat evenemang. Innehållet bygger på erfarenhet och tips från vana arrangörer av såväl små som stora evenemang. Byggstenarna är de samma oavsett storlek liksom om de genomförs på lokal, regional eller nationell nivå. Materialet Idrottsevenemang – handledning från start till mål innehåller ett häfte, ett arbetsunderlag och en webbplats.


Min match - Riksidrottsförbundets utbildningssatsning mot matchfixing

Fixade matcher är ett stort hot mot tävlingsidrotten. Med uppgjorda matcher blir idrotten ointressant, både att delta i och titta på. Idrott handlar om att alltid göra sitt bästa. Det handlar om att ge 100 procent i tävlingarna och att ta ansvar för sig själv och sin idrott. Om jag inte står upp mot fusket förstör jag inte bara min egen karriär. Jag förstör också för lagkamrater, ledare och publik. Det är min match – mitt ansvar. Min match vänder sig till idrottsföreningar samt gymnasieskolans NIU- och  LIU-utbildningar.


Utbildning för publikvärd

Som publikvärd är du ofta den första som besökarna möter när de kommer till arenan. Ett varmt mottagande och bra service gör att besökarna känner sig trygga och välkomna. Ditt jobb som publikvärd är oerhört viktigt för oss. Tillsammans ser vi till att gästerna har det trevligt och får en riktigt bra idrottsupplevelse. 


Introduktionsutbildning för föreningsledare

Idrottsrörelsen är en fantastisk arena som erbjuder ett stort utbud av olika idrotter som engagerar och motiverar många olika människor, unga som gamla, med olika bakgrund, drivkrafter, erfarenheter och kompetenser. Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt, i så bra verksamhet som möjligt. Denna introduktionsutbildning är tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrotten och hur du kan skapa förutsättningar för idrottens gemensamma mål, men framförallt inspirera dig till ett spännande och viktigt uppdrag.


Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link