Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Idrottens organisation

I den svenska idrottsrörelsen finns cirka 20 000 idrottsföreningar som är fördelade på 72 stycken specialidrottsförbund (SF).

Specialidrottsförbund och medlemsorganisationer

Idrottsföreningarna är medlemmar i specialidrottsförbunden som i sin tur är medlemmar i SISU Idrottsutbildarna. Specialidrottsförbundens medlemskap i SISU Idrottsutbildarna fungerar på samma sätt som medlemskapet i en idrottsförening, det vill säga medlemskapet ger möjligheten att delta i den demokratiska processen och påverka SISU Idrottsutbildarnas verksamhet.

SISU Idrottsutbildarna har även fyra andra medlemsorganisationer: Sveriges Bridgeförbund, Svenska Livräddningssällskapet/Simfrämjandet, Svenska Pistolsskytteförbundet och Svenska Padelförbundet. Detta innebär att SISU Idrottsutbildarna totalt sett har 76 medlemsorganisationer och bland dessa finns det både specialidrottsförbund och medlemsorganisationer.

Specialdistriksförbund 

Distriktsverksamheten fungerar på samma sätt som ovan. På denna nivå företräds idrottsföreningen idrotten av en specialdistriksförbund eller en region beroende på hur de olika idrotterna har valt att organisera verksamheten på distriktsnivå. 

Hitta ditt SISU-distrikt eller specialidrottsförbund:

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link