Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Utveckla barn- och ungdomsverksamheten

Idrottsrörelsen engagerar en stor del av Sveriges barn och ungdomar. Uppemot 90% har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening. Detta gör att det är särskilt viktigt att alla de föreningar som formar idrottsrörelsen tränar och tävlar på sätt som tar hänsyn till barn och ungas behov och förutsättningar.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 13:24

Barnrättsperspektivet, Idrotten Vill och Anvisningar för barn- och ungdomsidrott

Grunden för all barn- och ungdomsverksamhet är att den ska bedrivas med barnrättsperspektivet som utgångspunkt. Som stöd för idrottsrörelsens föreningar finns SISU Idrottsutbildarna. I vårt arbete med föreningsidrotten bidrar vi med kompetens och metoder som skapar förutsättningar för lärande och i förlängningen en utvecklande föreningsmiljö. Utgångspunkten är att barn- och ungdomar ska trivas, utvecklas i sitt idrottande och i förlängningen som människa.

Barnrättsperspektivet är en viktig del av Idrotten Vill, som är det gemensamma idédokument som idrottsrörelsen tillsammans har utformat och därmed pekat ut vad som är viktigt för en förening i Sverige. För att särskilt lyfta fram vilka delar som är särskilt viktiga för en förening som bedriver barn- och ungdomsverksamhet finns det även Anvisningar för barn och ungdomsidrott.

Kontakt

 
Kristoffer Berg
Process- och projektledare
SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 66

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link