Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Utveckla idrottsföreningen

Idrotten har förändrats mycket de senaste åren. Utveckling handlar mycket om att våga utmana din egen förening, inspireras av andras smarta idéer och ta hjälp av SISU Idrottsutbildarna om ni behöver stöd i er utveckling.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 13:08

Många idrottsföreningar upplever liknande utmaningar, men det finns föreningar som har testat nya idéer och hittat lösningar som fungerat. I filmerna som nedan berättar vi om några av de stora trenderna inom idrotten och om föreningar som vuxit genom att våga.

De senaste åren har idrottsrörelsen upplevt stora förändringar i synen på träning och tävling. Den trenden ser bara ut att fortsätta. Idrottsrörelsen har förstått att man måste hänga med i samhällsutvecklingen och anpassa sig till hur människors liv ser ut idag – samtidigt som vi ska behålla de delar som gjort idrotten så populär. Hur ser det ut i din förening?

Idrottsrörelsen erbjuder inte bara en rolig och utvecklande gemenskap för miljontals personer, vilket är nog så viktigt, den bidrar också till ett starkare samhälle. Fler ska få chansen att uppleva vad idrotten ger och idrottsföreningarna ska bli ännu starkare. Därför ska vi tackla utmaningar som ledarbrist, knappa resurser och att ungdomarna slutar tidigt tillsammans.

Vilka är era största utmaningar? Hur kan ni lösa dem? Vad har andra gjort

Ta gärna kontakt med SISU Idrottsutbildarna på det distrikt som din idrottsförening tillhör. Tillsammans gör vi din förening starkare. Här kan du söka upp ditt SISU-distrikt. 

Kontakt

Maria Ståhl 
 Utbildning och processtöd
SISU Idrottsutbildarna
08-699 62 66

Lär dig mer om framtidens idrott

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link