Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Foto: NILS JAKOBSSON

Vår syn på ledarskap

Svensk idrott är inne i en stor förändringsresa med sikte mot uppsatta mål 2025 – en resa som ska göra idrottsrörelsen relevant och attraktiv även i framtiden.
 • Uppdaterad: 27 AUG 2018 14:46

Idrottsrörelsens fyra mål 2025 är att 

 • skapa ett livslångt idrottande, där vi inom idrottsrörelsen har vidareutvecklat verksamheten så att barn, ungdomar, vuxna och äldre idrottar i förening under hela livet samt att vi ska nå fler idrottsliga framgångar internationellt
   
 • leva och leda enligt Svensk idrotts värdegrund: idrottens värdegrund är vår styrka
   
 • bedriva idrotten i föreningar, genom att vidareutveckla föreningens verksamhet samt samverkan med andra aktörer för att skapa goda möjligheter att idrotta i föreningar
   
 • vara en starkare samhällsaktör: idrotten gör Sverige starkare.

Ett stärkt ledarskap hjälper oss att nå målen, ett ledarskap som tar till vara på engagemanget i rörelsen. Det är ett ledarskap som vågar fatta modiga beslut och som vågar stå upp för och hålla kvar vid dessa.

Samtidigt vågar en stark ledare ifrågasätta, ompröva och finna nya vägar i nära samverkan med dem i sin närmiljö. En central och viktig del i ledarskapet är också lärandet. Ett lärande där du som ledare tar dig tid till självreflektion och dialog för att lära av och med andra. Kort och gott: ett starkt ledarskap är ett idé-­ och värderingsstyrt ledarskap som genomsyras av ett gott bemötande där vi tar fram det bästa hos varandra.

Utgångspunkterna för ett idé­ och värderingsstyrt ledarskap är följande:

 1. Idé
 2. Värderingar
 3. Vision
 4. Engagemang
 5. Mod
 6. Lärande

Kontakt

Maria Ståhl 
 Utbildning och processtöd
SISU Idrottsutbildarna
08-699 62 66

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link