Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Foto: BRITT MATTSSON

För processledare

Tiderna förändras, behoven växlar och förutsättningarna blir annorlunda. Alla organisationer, grupperingar, arbetsgrupper eller ledningsteam utsätts för ett förändringstryck som kräver att du tänker om, tänker annorlunda, tänker nytt men framförallt att man tänker tillsammans.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 15:40

En processledare designar, genomför och implementerar olika typer av utvecklings – och förändringsarbeten. Det kan exempelvis handla om en organisation som vill ta fram en långsiktig plan med mål och aktiviteter, eller om en grupp som vill utveckla sitt samarbete.

Begrepp som facilitator, katalysator, konsult och coach används ibland synonymt med processledare. Just begreppet facilitator, som på engelska betyder underlätta, fångar på ett bra sätt kärnan i processledning.        

Verktyg och metoder

Processledare använder olika verktyg och metoder för att exempelvis kartlägga, utveckla, målsätta, prioritera och analysera en organisation, grupp eller individ. Det är aldrig ett mål i sig att arbeta utifrån en viss metod eller verktyg utan det är syftet med processen som styr val av metod. Under den här sidan hittar du en samling metoder och verktyg att använda som stöd eller inspiration i ditt arbete.

Utbilda dig inom processledning

SISU Idrottsutbildarna har sedan 2000 – talet utbildat processledare inom idrotten, här  kan du läsa mer om de utbildningarna vi erbjuder. 

Kontakt

 
Kristoffer Berg
Process- och projektledare
SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 66

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link