Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Årets idrottsförening i Västerbotten är ett pris instiftat i Börje Sandgrens namn, i syfte att lyfta fram Idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt, till samhället, till Idrotten eller på annat sätt.
 
Häromveckan prisades Polarbröd för bästa sponsring i Europa med sitt koncept "Välkommen ut", där de stödjer föreningar vid prova-på dagar. Vi har frågat dem och Martinsons om några tips att tänka på för föreningar som vill söka sponsring.
 
Idrottsservice vill ge föreningar mer tid till idrott genom att avlasta de sysslor som upplevs mest betungande. Tidigare har Idrottsservice erbjudit hjälp med ekonomi och administration men nu kan föreningar även få hjälp med praktiska tjänster.
 
Hur ser en modern förening ut för er? Vad kännetecknar den och vad behöver föreningen börja göra, fortsätta med och sluta göra. Svaret på denna fråga finns hos dess medlemmar.
 
73 procent män och 27 procent kvinnor är ledare inom barn- och ungdomsidrotten. Västerbotten är det distrikt i landet som har högst representation av kvinnliga ledare i statistiken, men även här är det en bit kvar till målet om 60/40 representation.
 
Vad vet du om våra idrottsprofiler och vad kan du om idrotten i Västerbotten? Testa dina kunskaper genom att delta i vårt nya Quiz .
 
Rekrytering av ideella och ledare är en av de viktigaste frågorna för många föreningar. Samtidigt uppger många idrottsföräldrar att de kan tänka sig att engagera sig om de fick frågan. Men hur ska man göra som förening för att lyckas?
 
Förra veckan anordnade Västerbottens Idrottsförbund temakvällen Laganda som ett inslag i Skellefteå Pride. Kvällen bjöd på samtal med Anton Hysén och en paneldiskussion om hur vi skapar en inkluderande miljö i våra idrottsföreningar.
 
Under februari och mars arrangerar Västerbottens Idrottsförbund en serie av informationsträffar där vi berättar om vilket stöd din förening kan söka under 2019. Du får också chansen att få feedback på din projektidé.
 
Anton Hysén berättar om sin upplevelse av att vara homosexuell idrottsman, om valet att berätta om sin sexuella läggning och sin syn på hur svensk idrott kan bli bättre på att inkludera HBTQ personer. Välkommen till Skellefteå onsdag 13 februari –...
 

Hjärtat i Järvsjöby

(2019-01-25 15:31)
Järvsjöby är en by i östra delen av Vilhelmina kommun, cirka 35 kilometer öster om centralorten. Idag bor ett hundratal personer i den lilla byn som hålls ihop av en förening med stort hjärta.
 
Statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) är avsett att stödja ungdomsverksamheten mellan 7-25 år i föreningarna. Ansökan om LOK-stöd betalas för deltagartillfällen och sammankomster och registreras digitalt via verktyget Idrott Online.
 
Skatteverket arrangerar i början av året ett antal webbinarium om vilka idrottsföreningar som behöver registrera sig som arbetsgivare och vad som gäller, t.ex. för skatter, arvoden, tävlingsvinster och kontrolluppgifter.
 
Hälsa för alla är ett projekt som riktar sig till nyanlända invånare i Skellefteå kommun med syftet att skapa bättre förutsättningar för såväl fysisk som psykisk och kulturell hälsa för denna målgrupp. Projektet startades hösten 2018.
 
Killar och tjejer i Umeå borde ha samma möjligheter till ett livslångt idrottande och att utvecklas inom sin idrott. Statistiken visar däremot att detta inte är en självklarhet. Men det finns hopp. För det finns idrottsföreningar som jobbar hårt för...
 

SK Järven - Skidor

Postadress:
SK Järven - Skidor
Thommy mohlin, Furugatan51
93055 Jörn

Kontakt:
Tel: 091610566
E-post: skjarven@spray.se

Se all info