Hoppa till sidans innehåll

SK Måsungen - Segling

Välkommen till Segelklubben Måsungens webbsida

SKM är en segelklubb med anor från 1930-talet och är känd för sina välarrangerade seglarläger med kunniga och entusiastiska ledare. Klubben bedriver sin verksamhet vid det vackert belägna klubbhuset på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där finns perfekta förhållanden för seglarläger med hela Duvnäsviken att segla på. Klubben arrangerar ett flertal seglarläger under sommaren. Eleverna får lära sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Redan vid 6 års ålder kan man börja hos Sjöpiggarna, där de minsta barnen får lära sig grunderna om sjöliv, båtar och natur. På denna webbsida kan du hitta information angående bl.a. klubbens lägerverksamhet och hur du anmäler dig. Använd länkarna för att hitta den information du söker.

 

SEGLARLÄGER 2020  

Anmälan till sommarens seglarläger och sjöpiggeläger är öppen. Klicka dig fram till "lägerverksamhet" för att läsa mer. Vi tar ej emot anmälningar via mail.

Vi ses i sommar!

Kika in på vår Facebook! Gilla vår sida för garanterad uppdatering! 

 

 

 

 

Övergivna båtar på Måsungen

Under en längre period har fler och fler jollar succesivt hamnat på Måsungens tomtområde. Vi ser gärna att du som tar hand om din jolle och använder den regelbundet förvarar den på området bakom huset. Märk tydligt upp jollen med namn och telefonnumer. 

Mängden övergivna båtar har ökat markant, och vi vill gärna använda det eftertraktade området för vår verksamhet. Den 8e maj 2017 märktes ett antal jollar upp med uppmaning till ägaren att förflytta eller rusta upp och börja använda sin båt.

Har du en övergiven jolle på Måsungen? Flytta den gärna till din egna tomt. Samtliga uppmärkta övergivna jollar kommer polisanmälas som hittegods till polisen denna sommar, för att sedan fraktas bort i höst om ägaren inte hämtat sin jolle. 

Vi vill också påpeka att det för oss som ideell förening är mycket kostsamt att förflytta och frakta bort dessa jollar, vi vill därför uppmana ägarna till "båtkyrkogården" att själva ta hand om detta. 

Vänliga hälsningar

//Styrelsen Segelklubben Måsungen

 

 

 

image  DSC_6361  image-2  DSC_7557

 

 


Nyheter från Måsungeklubben

2019-01-05
 
2013-02-13
Nu har vi uppdaterat vår nya hemsida med bilder och information!
 
2012-12-27
Välkommen till vår nya hemsida!

Postadress:
SK Måsungen - Segling
Duvnäs Udde 2A
13150 Saltsjö-duvnäs

Besöksadress:
Duvnäs Udde 2A
13150 Saltsjö-duvnäs

Kontakt:
Tel: 087161079
E-post: This is a mailto link