Hoppa till sidans innehåll

SK Måsungen - Segling

Välkommen till Segelklubben Måsungen!

SKM är en segelklubb med anor från 1930-talet och är känd för sina välarrangerade seglarläger med kunniga och entusiastiska ledare. Klubben bedriver sin verksamhet vid det vackert belägna klubbhuset på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där finns perfekta förhållanden för seglarläger med hela Duvnäsviken att segla på. Klubben arrangerar ett flertal seglarläger under sommaren. Eleverna får lära sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Redan vid 6 års ålder kan man börja hos Sjöpiggarna, där de minsta barnen får lära sig grunderna om sjöliv, båtar och natur. På denna webbsida kan du hitta information angående bl.a. klubbens lägerverksamhet och hur du anmäler dig. Använd länkarna för att hitta den information du söker.

 

SEGLARLÄGER 2020  

Anmälan till sommarens seglarläger och sjöpiggeläger är öppen. Klicka dig fram till "lägerverksamhet" för att läsa mer. Vi tar ej emot anmälningar via mail.

Vi ses i sommar!

Kika in på vår Facebook! Gilla vår sida för garanterad uppdatering! 

 

VIKTIG INFORMATION:

INFORMATION OM SEGLARLÄGER OCH COVID-19

Utifrån rådande rekommendationer från Svenska Seglarförbundet känner vi på Segelklubben Måsungen oss positiva inför sommaren och planerar för närvarande att genomföra sommarens seglarläger som vanligt. Svenska Seglarförbundets riktlinjer för seglarskolor är baserade på aktuella rekommendationer från Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten och förespråkar bland annat dagläger, genomgångar/samlingar utomhus och i mindre grupper samt att deltagarna tar med egen mat, något som vår verksamhet uppfyller. Vi i Styrelsen håller oss uppdaterade och återkommer med ytterligare information om situationen skulle komma att förändras.
Informationen är baserad på rekommendationer publicerade av Svenska Seglarförbundet den 20 mars 2020.

 

HAR DU EN BÅT PÅ MÅSUNGEN? 

Är det så att du har en båt liggande på kommunens mark nere vid Segelklubben Måsungen? Om så är fallet önskar vi informera er om att kommunen nyligen har varit på plats och märkt upp samtliga båtar som de anser ligger där olovligen. För mer info gällande detta så bör ni uppsöka er båt för mer information om hur kommunen tänker ta det vidare om inte båten bortforslas före den 30 april.

 

VALBORGSFIRANDET 2020 

Med anledning av den rådande situationen på grund av Covid-19 kommer Valborgsfirandet i år att ställas in. Det är självklart tråkigt för oss att ställa in denna fina tradition men det är tyvärr en nödvändig åtgärd som vi tillsammans med SDF har kommit fram till.

Av denna anledning är det inte tillåtet att lägga brännbart material på Måsungen, det ska istället köras till en återvinningsstation (Östervik ligger i närheten).

 

  

image  DSC_6361  image-2  DSC_7557

 

 


Nyheter från Måsungeklubben

2019-01-05
 
2013-02-13
Nu har vi uppdaterat vår nya hemsida med bilder och information!
 
2012-12-27
Välkommen till vår nya hemsida!

Postadress:
SK Måsungen - Segling
Duvnäs Udde 2A
13150 Saltsjö-duvnäs

Besöksadress:
Duvnäs Udde 2A
13150 Saltsjö-duvnäs

Kontakt:
Tel: 087161079
E-post: This is a mailto link