Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Segelklubben Måsungens Integritetspolicy


Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter
Segelklubben Måsungen (organisationsnummer 814000-2737), med adress Duvnäs Udde 2A, 131 50 Saltsjö-Duvnäs, (nedan kallad föreningen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för föreningens verksamhet.

 Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund”.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

För att föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

 Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter (ex. träningsverksamhet och medlemsmöten), kommunicera med medlemmarna (kallelser till aktiviteter, information till målsmän m.m.) samt hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlems-, tränings- och tävlings-, hamnavgifter m.m.).

 Föreningen hanterar även personuppgifter i samband med anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.

 Föreningen behandlar även personuppgifter för att ansöka om bidrag från bland annat Riksidrottsförbundet och föreningens hemkommun.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

-          Hantering av medlemskap i föreningen

-          Föreningsadministration

-          Hantering av båtplatser i föreningens hamnar

-          Deltagande i föreningens träningsverksamhet

-          Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet

-          Utbildningar arrangerade av föreningen

-          Deltagande i föreningens lägerverksamhet

-          Ansökan om bidrag

-          Sammanställning av statistik och uppföljning

-          Kontakt med medlem

-          Besök på vår hemsida

-          Publicering av material på hemsida och sociala medier

Vilka delar vi personuppgifter med?

Uppgifterna kommer inte att överföras till tredje land och dina personuppgifter kommer inte att utsättas för automatiserat beslutsfattande.

 Om föreningen vid något enstaka tillfälle måste dela dina personuppgifter med tredje land kommer du att informeras särskilt om detta. Det kan exempelvis vara aktuellt när/om du anmäls till tävling i tredje land.

Vilken laglig grund har vi för personuppgiftsbehandling?

Föreningen har nedan sammanställt den lagliga grunden för behandlingen av personuppgifter som sker inom föreningens verksamhet.

 Ändamål med behandling                                                     Laglig grund

Hantering av medlemskap i föreningen                                 Avtal

Föreningsadministration                                                         Avtal

Hantering av båtplatser i föreningens hamnar                       Avtal

Deltagande i föreningens träningsverksamhet                      Avtal

Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet                       Avtal

Sammanställning av statistik och uppföljning                       Allmänt intresse

Utbildningar arrangerade av föreningen                                Allmänt intresse vid statsbidragsfinansierad utbildning, annars samtycke

Deltagande i föreningens lägerverksamhet                            Avtal

Ansökan om bidrag                                                                 Rättslig förpliktelse

Kontakt med föreningen                                                         Intresseavvägning

Besök på vår hemsida                                                             Intresseavvägning

Publicering av material på hemsida och sociala medier         Intresseavvägning och ibland samtycke

Tillträdesförbud                                                                       Rättslig förpliktelse

Ordningsstörningar och otillåten påverkan                            Rättslig förpliktelse

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Föreningen kommer att genomföra en bedömning årsvis om ändamålet med behandlingen av personuppgifterna kvarstår. Om inte ändamålen med behandlingen av personuppgifterna kvarstår kommer uppgifterna att raderas.

Vilka rättigheter har du?

 Du som registrerad i föreningen har flera rättigheter som du bör känna till.

 Du har rätt att få ett registerutdrag avseende föreningens behandling av dina personuppgifter. Föreningen ska vid begäran av registerutdrag förse dig med en kopia av de personuppgifter som är under behandling. För eventuella ytterligare kopior som du begär får föreningen ta ut en rimlig avgift utifrån administrativa kostnader. Du kan enkelt begära ett registerutdrag i IdrottOnline via Min Sida.

 Du har i vissa fall även rätt till dataportabilitet av personuppgifterna. Du kan enkelt begär dataportabilitet av dina personuppgifter i IdrottOnline via Min Sida.

 Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifterna tills de blir ändrade.

 Du har under vissa omständigheter rätt att bli raderad:

-          Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de samlades in för

-          Om behandlingen grundar sig på den enskildes samtycke och du återkallar samtycket

-          Om behandlingen sker för direktmarknadsföring och du motsätter sig att uppgifterna behandlas

-          Om du motsätter sig personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen

-          Om personuppgifterna har behandlats olagligt

-          Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet

-          Om personuppgifterna avser barn och har samlats in i samband med att barnet skapar en profil i ett socialt nätverk

-          Du har också rätt att dra in ett samtycke, motsätta dig automatiskt beslutsfattande, profilering och invända mot direktmarknadsföring

 

Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till och rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling. Kontakta styrelsen för att utöva dina rättigheter.

 

Vidare har du rätt att inge ett klagomål avseende föreningens behandling av personuppgifter till Datainspektionen, besök www.datainspektionen.se

Om du vill veta mer:

Har du frågor om föreningens personuppgiftsbehandling eller vill utöva dina rättigheter kontaktar du styrelsen.

Uppdaterad: 05 JAN 2019 16:37

Postadress:
SK Måsungen - Segling
Duvnäs Udde 2A
13150 Saltsjö-duvnäs

Besöksadress:
Duvnäs Udde 2A
13150 Saltsjö-duvnäs

Kontakt:
Tel: 08 716 10 79
E-post: This is a mailto link