Hoppa till sidans innehåll

Seglarläger


SISU1

 

 

 

 

 

Kurserna bedrivs som dagläger mellan kl.09:00-16:00 och äger rum vid Segelklubben Måsungens vackert belägna klubbhus på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där har vi perfekta förhållanden för seglarläger och hela Duvnäsviken att segla på. 

Undervisningen bedrivs huvudsakligen i Optimistjolle, Laser och 2-kronor, klubben har under sommaren 2010 köpt in 5 stycken båtar av märket O’pen Bic. Eleverna lär sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Instruktörerna är alla vana seglare och har genomgått utbildning i seglingspedagogik och livräddning. Klubben har fyra följebåtar och vi sätter alltid säkerheten i första rummet. OBS! Alla deltagare måste bära flytväst under hela lägertiden, de barn som anmäls till Seglarläger måste vara simkunniga (gäller ej Sjöpigge).

 

Seglarkurserna är för dig, som är 8 år (ska ha gått ut åk 1) och uppåt. Följande grupper finns på våra seglarläger: 

Grundkurs 1:
För dig som aldrig seglat jolle förut. Vi lär oss segla med en kompis varvat med teori och lekar på land. Vi övar på knopar och lär oss mycket grundläggande seglingsteori. Du ska ha gått ut åk 1 för att kunna delta.

Grundkurs 2:
För dig som gått grundkurs 1 alt. seglat en del jolle tidigare. I Grundkurs 2 seglar vi mer och vi bygger vidare på kunskaperna från tidigare kurs. Vi testar hur det är att segla optimist själv, lär oss mer om segelsätt och väjningsregler

Fortsättningskurs 1:
För dig som gott Grundkurs 2 och behärskar en optimist själv eller med en kompis. Vi seglar ibland två och två, men övar mycket på att vara ensam i båten. Utförligare teori och tuffare segling än grundkurs. Vi seglar mer självständigt och börjar få rutin på riggning, kappsegling, knopar och segelsätt. 

Fortsättningskurs 2:
Steget efter Fortsättningskurs 1. För dig som har seglat en hel del jolle själv och vill ha lite tuffare segling. Vi seglar en och en och kör en del kappseglingar varvat med teori. Under veckan lär vi oss fler knopar, segeltrimning samt taktik. Vi seglar mestadels Laser, 2-krona och O'pen Bic och har självklart väldigt kul!

 

Lägerdatum 2021:

Läger 1:  14-18 + 21-23 juni

Avgift: 3 680 kr

Läger 2:  28 juni - 2  juli

Avgift: 2 300 kr

Läger 3:   5 juni - 9 juli 

Avgift: 2 300 kr

Läger 4:  se ungdomsläger

Avgift: 2 500 kr

Läger 5:  2 - 6 augusti

Avgift: 2 300 kr

Läger 7:  9 - 13 augusti

Avgift: 2 300 kr

 

 

Anmälningsblanketter för de olika veckorna hittar du till vänster under "Anmälan 2021"

Samtliga seglarläger pågår mellan kl 9:00 - 16:00.

 

...Läs gärna mer om läger 4 som är vårt Ungdomsläger under fliken "Ungdomsläger" till vänster!

 

 

 

 

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
SK Måsungen - Segling
Duvnäs Udde 2A
13150 Saltsjö-duvnäs

Besöksadress:
Duvnäs Udde 2A
13150 Saltsjö-duvnäs

Kontakt:
Tel: 087161079
E-post: This is a mailto link