Hoppa till sidans innehåll

Kartbilder från Tour De Värmland

13 APR 2009 20:54
Med hjälp av dagens teknik
  • Uppdaterad: 13 APR 2009 22:39

Den som sprungit orienteringstävling det senaste deceniet har stött på den sk Sportidentpinnen. Den är ett bra exempel på vad modern teknik kan tillföra sporten. Med den får man tidpunkten för start, varje stämplingstillfälle och målgång och på så vis kan man jämföra sträcktider på http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv.

 

Utöver de möjligheter stämplingssystemet SI ger kan man med en GPS enhet, dator och scanner få fram ännu mer statistik och fakta om hur man sprungit. Man kan på ett tydligt sätt se precis hur man navigerat fram i skogen och med vilken fart man har gjort det. Nedan visas två bilder som genererats med programmet Quick Route. Programmet kan importera GPS rutter från tex Garmins GPS klocka Forerunner 305 och sedan visa den på en inscannad orienteringskarta. Rutten som visas på kartan är färgkodad, där grönt är hög hastighet och rött är låg hastighet. Bilderna nedan är ganska stora för att vara tydliga, så hav tålamod!

 

Propagandan

Kilsjakten

 

Enda nackdelen med tekniken är att det är svårt att bortförklara bommar och vad som egentligen har hänt. Alla bommar, knepiga vägval och långsam löpning visas... :-)

Skribent: Mattias Modin

facebook


Medlemsavgifter 2019 -20

Ungdom upp till 20 år - 100 kr

Vuxen (aktiv) - 150 kr

Familj (på samma adress) - 300 kr

Stödmedlem ej aktiv - 100 kr

Betalas in via Bankgiro: 5453-0886

Ange namn, adress och Personnummer (10 siffror) för alla som ska ingå i medlemsskapet. Får inte alla uppgifter plats - skicka ett mail med uppgifterna till This is a mailto link

Postadress:
SK Örnen - Orientering
Sören Johansson, Toreliusgatan 18
66730 Forshaga

Kontakt:
Tel: 054871401
E-post: This is a mailto link

Se all info