Hoppa till sidans innehåll

Referat Kylklampen

15 DEC 2011 21:48
Igår sprang ett drygt 60-tal orienteringssugna entusiaster nattorientering i Molkom. 4 klasser fanns att välja på.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:23

På korta banan var Pontus Kullin, OK Tyr, snabbast med knappt 28 minuter och en kilometer tid på 10:28. På banans längsta sträcka var dock en yngre veteran från Skattkärr, Peter Risberg, snabbast och drygt en minut snabbare än tvåan. Sträcka sju, en ganska lurig brant, var den som det bommades mest på. Klassens spurtraket var Simone Bloom från SK Örnen, endast två sekunder långsammare än tävlingens snabbaste spurt som var 20 sekunder.

 

I damklassen var inte mindre än 25% av löparna deltagare i SM-sammanhang i år. Snabbast var Malin Leandersson, OK Tyr, med god marginal. Klassen hade kartbyte och på första kartan var Malins ledning 7:38 före tvåan Linda Take, OK Tyr. På andra kartan drygade Malin ut ledningen ytterligare.

 

Herrar hade två banor att välja på och på den kortare var Jesper Kullin, OK Tyr, snabbast med sina 48 minuter och en kilometertid på 8:29 trots en bom på åttonde kontrollen. Jesper hade dessutom snabbaste spurten tillsammans med Lustens Tom Campbell, 18 sekunder.

 

I långa herrklassen fanns fem deltagare. Även den här klassen hade kartbyte och första kartan bjöd på medeldistanskaraktär. Henric Brohede,OK Tyr var snabbast på första kartan med 47 sekunder tillgodo till tvåan Jan Olm, Kils OK. Andra kartan bjöd på tre långsträckor där den längst var en dryg kilometer. Den sträckan var klassens trea, Johan Wikström, OK Tyr, snabbast på med sina 8:27. Snabbast på andra kartan var Jan Olm som ändå fick se sig slagen med 11 sekunder av Henric Brohede. Den största bedriften stod dock Magnus Nordström, Kils OK, för som valde det kortaste vägvalet till 13:e kontrollen. Tidig snösmältning gjorde hängbron över Herrån i det närmaste opasserbar men Magnus visade karaktär och vadade över.

 

Storslam för OK Tyr som tog 8 av 12 pallplaceringar.

 

Korta banan

Herrar A, karta 1
Herrar A, karta 2
Herrar B, karta 1
Herrar B, karta 2

Herrar/Damer A, karta 1
Herrar/Damer A, karta 2
Herrar/Damer B, karta 1
Herrar/Damer B, karta 2
Herrar/Damer C, karta 1
Herrar/Damer C, karta 2
Herrar/Damer D, karta 1
Herrar/Damer D, karta 2

 

Stort tack till alla arrangörer!

Skribent: Mattias Modin

facebook


Medlemsavgifter 2019 -20

Ungdom upp till 20 år - 100 kr

Vuxen (aktiv) - 150 kr

Familj (på samma adress) - 300 kr

Stödmedlem ej aktiv - 100 kr

Betalas in via Bankgiro: 5453-0886

Ange namn, adress och Personnummer (10 siffror) för alla som ska ingå i medlemsskapet. Får inte alla uppgifter plats - skicka ett mail med uppgifterna till This is a mailto link

Postadress:
SK Örnen - Orientering
Sören Johansson, Toreliusgatan 18
66730 Forshaga

Kontakt:
Tel: 054871401
E-post: This is a mailto link

Se all info