Hoppa till sidans innehåll

Motorcykelsport information

03 MAJ 2016 16:00
Söndagen den 29 maj kl 10:00 förväntar vi oss att du kommer på informations/arbetsdag till Trollåsen det gäller alla motocross och enduroåkare. Med vänlig hälsning MC sektionen.
  • Skapad: 03 MAJ 2016 16:00

Hej motorcykel entusiaster på SMK Vingåkers Trollåsen.
Det har varit bra drag på Trollåsen under hela april, det tränas mycket motorcykel och faktiskt även lite folkrace också. Vi har redan över 70 årskorts förare som är i gång och tränar.

Crossbanan har blivit en succé, trots dom små förändringar som gjorts så anses den som mycket roligare en tidigare. Tomas Eliasson behöver hjälp med skötseln av banan, kontakta Tomas om du kan hjälpa honom.
SMK Vingåkers seriecross lag gick upp från div 2 till div 1 till i år och dom som ska kriga för klubben i division 1 är Oskar Olsson, Hannes Eliasson, Adam Fasth, Tim Blomgren, Tom Blomgren och Einar Spjut med stöd av lagledaren Tomas Eliasson. Premiären är den 7 maj.
Åk gärna till tävlingarna för att heja på våra motocross idoler. Individuellt så har Adam blivit 12:a i Sverigekuppen och vunnit mälarfräsen i kungsör, Tim tävlade i Tibro MX1 SM med en 23:dje placering i andra heatet och Hannes vann juniorklassen Stockholmscrossens deltävling i Katrineholm.

Endurospåret ser ut ungefär som efter SM Tävlingen 2015, inga stora jobb är gjorda där. Några ställen är känsliga för vatten men andra redan dammar. Under maj månad så ska vi kosta på området några nya brotrummor och en dag med grävmaskin, det är jobb som kommer att gynna både endurospåret och folkracebanan. När dessa arbeten är utförda så kommer vi att kunna sladda nästan hela endurospåret med traktor vilket är mycket effektivare en med 4wd.

Det har byggts en extremenduro –träningsbana på folkrace –innerplanen, den har varit populär men vi får väll se om det håller i sig eller bara är roligt när det är nytt. Åk inte på innerplan eller extrembanan om det körs bil på folkracebanan.

Vi arbetar på att få en banlicens på endurospåret, om vi får det så får man åka oreggade hojar på spåret. Vi har även en dialog med markägaren om att förlänga endurospåret med ca 800 meter. Vi har fått ja muntligt men väntar på ett skriftligt svar, sedan drar vi 3 nya slingor.

Vi har startat en enduroskola för motionärer. På premiären så var det ca 15 personer, vi var allt ifrån nybörjare till duktiga tävlingsmotionärer. Glädjande var att det kom några yngre tonåringar.  Skolan är gratis om man har klubbens träningsårskort och vi kör onsdagar 17:30, häng på om du är sugen.

Några av klubbens endurotävlingsåkare var till SM premiären och deltog, de som lyckades bäst var Robert Svanqvist och Niklas Bergström som kom på 17 respektive 18 placering. Åk gärna och kolla på SM tävlingarna om du inte deltar själv.

Vi har en helt kass ungdomsverksamhet, en knattebana som används alldeles för lite. Dom få föräldrar som har barn som kör motorcykel, hör av er så vi kan organisera någon gemensam träningstid för er. Vi är på gång och ska ut i Vingåkers skolor för att göra reklam för sporten, vi hoppas på att det ger något resultat på ungdomsverksamheten.

År 2017 så firar SMK Vingåker 60 år, hur ska vi fira det? Kom med förslag.
Finns det några förslag på om och vilken tävling vi ska arrangera 2017?

Söndagen den 29 maj kl 10:00 "ska" du komma på informations/arbetsdag till Trollåsen det gäller alla motocross och enduroåkare. Med vänlig hälsning MC sektionen.

Skribent: Henrik Holm

 

 

 

 

 

Postadress:
SMK Vingåker - Motorcykel och Snöskoter
Box 40
64321 Vingåker

Kontakt:
Tel: 015112431
E-post: kontakt@smkvingaker....

Se all info