Hoppa till sidans innehåll

Folkracetävling fredagen den 28 juli 2017

01 AUG 2017 13:58
Fredagen den 28/7 var det äntligen dags för folkracetävling igen!
  • Uppdaterad: 16 AUG 2017 18:26


SMK Vingåker och Katrineholms Motorklubb bjöd in till en spännande och fartfylld folkracetävling ute på Trollåsen.

Det var många folkraceintresserade som hade hittat till Trollåsen denna härliga kväll för att få titta på bilarnas framfart. 

Publiken följer tävlingen med spänning.

Första heat började kl 17.30 och sedan var det full rulle. Svetten lackade hos många förare. Man kan ju ana att det är lite varmt att behöva traska omkring i en varm overall när solen gassar och AC saknas i bilen  :-)  Jag var glad att jag var åskådare och kunde glida omkring i linne och shorts! Jag förstår hur kul det måste vara att köra. Att känna hur adrenalinet flödar när man jagar bilarna, eller när man känner att man har flyt och susar fram på banan med bilar som jagar en. I alla fall - intresset var stort för att testa Trollåsens nyfixade bana, det var kul att se. 54 startande blev det. Vi hade ett stort gäng hemmaåkare, det var 17 stycken hemmaåkare som var här för att ge järnet. 

Varm väntan på sin tur

Ready to race

Vingåker och Katrineholm hade ett stort gäng med förare som fick fina placeringar. Dennis Christenssen kom etta i A-finalen för seniorer, där han tävlade mot Göran Söderlund som kom trea, Isabell Söderlund som kom femma och Mattias Dahlberg på sjätte plats, samtliga från SMK Vingåker. I A-finalen för dam/veteran kom Jonna Olsson fyra och Sara Bergeås sexa, båda är medlemmar i Katrineholms MK.I juniorernas A-final kom Jonatan Sjöstedt fyra och Hampus Carlsson femma, båda från KMK. I B-finalen för seniorer kom Jörgen Bergström från SMK Vingåker fyra och i B-finalen för dam/veteran kom Dave Irving från KMK femma. Fullständigt resultat kan ni se på KMK:s hemsida, www.kmk.nu

Vi passar härmed på att tacka publiken för visat intresse och samtidigt även tacka alla våra snälla och duktiga funktionärer - vi skulle inte klara oss utan er ovärderliga hjälp!

Hoppas att vi syns nästa gång det är tävling på Trollåsen!

Välkomna hit på heldagstävlingen lördagen den 9/9 2017!!

Skribent: Anne-Elise Söderlund
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
SMK Vingåker - Motorcykel och Snöskoter
Box 40
64321 Vingåker

Kontakt:
Tel: 015112431
E-post: kontakt@smkvingaker....

Se all info