Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport Kristiflygarehelgen

08 MAJ 2016 07:55
Nu har det varit en tävlingshelg igen och SMK Vingåkers förare har krigat i rally, motocross och enduro. Jag har dålig koll på rally men jag vet i alla fall att Oskar Larsson och Jesper Hellström vann sin klass i tävlingen Majpokalen, mycket roligt och stort grattis. Motocrossåkarna har varit till Hallstavik (Orion MK) och representerat SMK Vingåker i Östras division 1 lag serie. Lagledaren Tomas Eliasson berättar att det var en svårkörd bana, hård och hal. Flera av klubbens förare hade svårt med underlaget och underpresterade resultatmässigt. Men det blev i alla fall två bra placeringar, Tim Blomgren körde in på en 6:e placering och Adam Fasth presterade en 12:e placering. Totalplaceringen i tabellen blev en 7:e platts före Katrineholms KMCC. Lagledare Tomas Eliasson tror att laget kan bättre så vi får se om 3 veckor på Rörkens motorbana i Uppsala om SMK Vingåker kan peta ner tabell 6:an Åbågen (Arboga).
På endurosidan så har Vimmerby motorklubb arrangerat SM deltävling, givetvis så representerades vingåker av ett antal förare. Niklas bergström förbättrade sitt resultat mot tidigare tävlingar och körde in på en 14:e placering i klassen SM2. Vinnaren i klassen, Joakim Ljunggren körde tävlingen på 2 timmar och 30 minuter, Niklas körde på strax under 3 timmar så det är lång ifrån någon topp placering men det är i alla fall riktigt bra kört. Robert Svanqvist kom på 16:de, Jonas Hagman på 29:onde, Fred Karlen på 31:a, John Jensen bröt på grund av en skada.
Linköpings motorsällskap arrangerade traditionsenligt motions endurotävlingen Jordsprätten på Kristiflygare dagen. I och med att det krockade lite med SM tävlingen så kom det bara 8 SMK Vingåkersförare till start. De som lyckades bäst var far och son Jarveby, Christopher Fritz, Thomas Fransson och Peter Mansbart. Vi andra hade mest problem, för egen del så bromsade jag ikull och pajade foten första sträckan, men lyckades i alla fall köra 6 av dom 7 sträckorna. Glad motorsommar på er alla motorsportare.
  • Skapad: 08 MAJ 2016 07:55

Skribent: Henrik Holm

 

 

 

 

 

Postadress:
SMK Vingåker - Motorcykel och Snöskoter
Box 40
64321 Vingåker

Kontakt:
Tel: 015112431
E-post: kontakt@smkvingaker....

Se all info