Hoppa till sidans innehåll

Motionsspår och vandringsleder


Vandringsleder

SOK68 har två vandringsleder, ett på 5 km och ett på 10 km. Båda utgår från SOK stugan i Nordtorp. Tiokilometersspåret är draget nära Sandared och är åtkomligt till exempel från SIF:s fotbollsplaner. De två spåren tangerar varann och kan tillsammans ge en rejäl tur på upp emot 1,5 mil.

Båda vandringslederna är mycket populära promenad- och joggingstråk, dragna i samtliga av Sandarednejdens "biotoper": högmossar, ängsmark och sluttningsterräng med milsvidd utsikt över viaredssjön och blånande nejder vid klart väder.

Utefter lederna finns tavlor som informerar om djurliv och historia så långt tillbaks som 1600-talet om de gamla torpen och människorna som levde och verkade på plats.

Klicka på länkarna för att titta på arrangemangen på YouTube

Invigning av enmilaren

Invigningen av femkilometraren 

Elljusspår

Elljusspåret är ca 3 km långt. För att komma till elljusspåret följer du grusvägen mot Vatthult/Kvarnholmen cirka 250 meter. Elljusspåret är småkuperat, men har också några fina raksträckor.

Elljusspåret är tänd vardagskvällen från skyming till klockan 21.00

Sjuhäradsleden 

Den långa vandringsleden Sjuhäradsleden, som går mellan Hindås och Ulricehamn, passerar SOK-stugan. Vid klubbstugan finns informationstavla och foldrar över Sjuhäradsleden.

IMG_6236

 

Samtliga spår och leder som administreras av SOK 68 finns beskrivna på spårtavlan nedan. Denna tavla är belägen på parkeringsplatsen utanför SOK stugan

 

Spårtavlan förtydligad 2014

DekalSpår (1)

Uppdaterad: 09 FEB 2018 00:41 Skribent: Lars Sönsteröd
E-post: This is a mailto link

Postadress:
SOK 68 - Skidor
SOK-stugan
51890 Sandared

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: urban.bjufstrom@hotm...

Se all info