Hoppa till sidans innehåll

Bli Medlem


Välkommen till Segelsällskapet Aros

 

SS Aros är som framgår av namnet i första hand en segelklubb men självklart är den som äger en motorbåt lika välkommen, det viktiga är ju inte typ av båt utan intresset för det härliga sjölivet. Har du båt och funderar på att bli medlem i vårt segelsällskap, får du här lite kortfattad information om SSA och vår klubbholme Rågsäcken. 

 

Rågsäcken

Vår klubbholme ligger nära Björnön med en fin skyddad hamn för de flesta vindar. I det stora klubbhuset finns en festsal, kök, dagrum och möjlighet till övernattning. Vill ni ha en fest på ett annorlunda ställe med härlig sjöutsikt finns möjlighet att hyra klubbhuset för en kväll. Kontakta Jan Eklund för att boka och få prisuppgift. Ni når honom på 0730-067 12 53 eller via mail This is a mailto link På norra delen av ön har vi en vedeldad bastu som utnyttjas flitigt. Flera grillplatser är iordninggjorda som givetvis får disponeras fritt. Kom dock ihåg att aldrig placera medhavda grillar på bryggorna. Trevlig gemenskap där höjdpunkterna midsommarfest och höstfest med familjesegling är uppskattade inslag i verksamheten. (Du kan läsa mer här om Rågsäcken)

 

Tävlingar

Att arrangera bra kappseglingar är ett mål på tävlingssidan av verksamheten. SSAros har många duktiga kappseglare som gärna delar med sig av sin erfarenhet. Exempel på öppna kappseglingar som SS Aros arrangerar är, DM, KM och SM för Mälarbåtar. Tisdagar arrangeras övningsseglingar, tid och plats finner du på hemsidan.

 

Juniorer

För juniorerna finns ett antal Optimistjollar som de kan kryssa med i sundet mellan Rågsäcken och Björnön. Roliga aktiviter som ska genomföras i sommar. Information om dessa kommer ut i Arosbladet samt på vår hemsida.

 

Slip och varvskommitté

I klubbarnas samarbetskommitté har vi en representant som framför SSAros synpunkter när det gäller båtlivet, hamnar och sliptagning. Tillsammans med övriga båtklubbar har medlemmarna tillgång till Båtklubbarnas varv där både nybygge och reparation av båtar kan göras i egen regi. Bokning bör göras i god tid och det gör du via varvets egen hemsida. Du kommer till den om du klickar här.

 

Nycklar

Ni kan lösa ut en Elektronisk ”nyckel” till klubbhuset. Depositionsavgift för nyckeln är 300 kr och 200 återfås när nyckeln lämnas tillbaka. Nyckelansvarig är Jan Eklund, 

 

Standart och dekaler

Som ny medlem erhåller du en SSA-standert och två SSA-dekaler. Dessa skickas hem till dig när du betalt medlemsavgiften. Om du önskar köpa ytterligare ex, kontaktar du Eva Stenström. Kostnad för standert är 150 kr och för dekaler 25 kr/st. 

 

Arosbladet

Tidningen kommer ut med 2 nummer per år varav 1 digitalt och ett skickas hem till dig. Dessutom kan ytterligare nummer komma att ges ut i digital form.

 

Matrikel & inbetalning

Medlemsavgiften är 700 kr. SS Aros har inte någon inträdesavgift. Avgiften betalas in på Pg. 846 39-4. Kom ihåg att skriva in vad ni har för båt, båtnamn, adress. telefon, mobiltel och ev mailadress. Uppgifterna förs in i matrikeln som publiceras i Aroblad nr 1 som ges ut i mars. Jag har också en E-maillista för er som har dator. Via den kan ni enkelt få snabbinfo om det som är på gång. Vill ni vara med på listan skickar ni ett mail till mig så lägger jag in Er på listan. 

 

Vill du veta mera? Eller vill du söka medlemskap direkt? Då kan du göra det genom att klicka här och fylla i dina uppgifter.

Ring gärna för ytterligare information.

ordförande Eva Stenström tel. 0760-440 863

Uppdaterad: 23 FEB 2018 17:16 Skribent: Per-Olof Fryklöf
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SS Aros - Segling
Eva Stenström, Fågelviksvägen 12
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: 0760440863
E-post: This is a mailto link

Se all info

Här finns plats för fler sponsorer som vill gynna vår förening!