Hoppa till sidans innehåll

Hösteskader 2019

20 AUG 2019 11:50
Välkomna att anmäla er till årets kollektiva ensamsegling den 5-8 september
  • Uppdaterad: 20 AUG 2019 11:50

Årets hösteskader äger rum 5 – 8 september

I år går hösteskadern av stapeln för 30:e gången. Att delta är nästan ett måste för alla som är intresserade av att avsluta seglingsåret på ett härligt sätt. Därför är det lämpligt att du redan nu bokar in denna händelse för att försäkra dig om att alla eventuella hinder och ursäkter undanröjs.

Hösteskadern kan bäst förklaras med uttrycket ”kollektiv ensamsegling” vilket innebär att båten framförs av endast en person. Tanken är att lära sig att själv hantera sin båt och därmed höja säkerheten till havs. Att lära sig hantera båten innebär bland annat att du är skeppare, navigatör, trimmare, säkerhetsansvarig, kock etc.

Detta är ett ypperligt tillfälle där de som mindre vana, att testa själv, eftersom vi är många i närheten som kan hjälpa till om det går på tok. I mycket speciella fall, exempelvis ålder, sjukdom, tillfälligt utan båt etc, kan extra gast beviljas av eskaderledningen.

På dagarna seglar vi under gemytliga former mot förutbestämd och ibland hemlig natthamn, som kan vara en naturhamn eller en klubbhamn. På kvällarna samlas vi tillsammans med mat och dryck för att summera dagen och ha trevligt. Redovisning av dagens seglingar, underhållning och frågesport ingår självklart.

Vi håller oss i Mälaren, mestadels i strålande sensommarväder med både vind och sol.

Så tveka inte, ni som aldrig varit med tidigare. Att segla i fyra dagar i trevligt sällskap som avslutning på segelsäsongen, finns det ingen som kommer att ångra.

Vi brukar träffas på onsdagskvällen (4/9) på Rågsäcken för grillning och bastubad.

 

Kostnad för hamnavgifter, grillkol mm. är 300 kr per båt.

Swisha in till 123-303 75 87 eller betala till SSA:s postgiro 846 39-4, glöm inte att skriva ditt namn och ”Hösteskader” så att kassören vet vad betalningen gäller.

 

Varmt välkomna med din anmälan till This is a mailto link

eller via telefon på 070-207 09 16 dagtid & 073-067 13 52 kvällstid

Eskaderledningen

Jan Eklund – Hasse Lysell – Benny Ekman

Skribent: Per-Olof Fryklöf
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SS Aros - Segling
Eva Stenström, Fågelviksvägen 12
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: 0760440863
E-post: This is a mailto link

Se all info

Här finns plats för fler sponsorer som vill gynna vår förening!